Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mississippi Burning (1988)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 633 woorden
  • 13 oktober 2004
  • 96 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
96 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De samenvatting:

De film begint op een avond in de staat Mississippi, in een rijdende auto zitten 3 mensenrechtactivisten: 2 joden en een neger. Na een tijdje merken ze dat ze achtervolgd worden. Eerst doen ze gewoon of er niks aan de hand is, maar opeens begint die auto achter hun tegen hun auto te botsen. Dan hebben ze door dat ze gevolgd worden door mensen van de Ku Klux Klan. Ze stoppen, omdat ze denken dat er ook een politieauto bij is. De hulpsheriff en nog andere mensen uit Mississippi zijn erbij. Ze vermoorden de 3 mensen uit die auto.
De FBI wordt ingeschakeld om de 3 vermiste op te sporen. De 2 FBI-agenten die het op gaan lossen, Mr. Ward en Mr. Anderson, komen uit het noorden.

Toen ze in de stad waren, gingen ze wat eten in een restaurant, maar de kant waar alle blanke zaten was vol. Dus gingen ze tussen de zwarte mensen zitten. Ward vroeg wat aan een zwarte, maar die gaf geen antwoord en iedereen keek hem aan. Dezelfde avond nog was het huis van die neger verbrand en werd hij ontvoerd.
De wagen waar die 3 mensen in zaten werd gevonden in het moeras. Alleen de lichamen werden er niet gevonden. Ward liet het hele moeras goed doorzoeken.
De Ku Klux Klan verbrandde veel huizen en een katholieke kerk waar veel negers naar toe gingen, want alles wat niet blank en protestants was, was niet goed volgens hen.
Anderson gaat een praatje maken met de kapster vertelt hem veel.
De Ku Klux Klan gaat naar een kerk die dienst heeft en wacht de zwarte mensen buiten op en zodra ze buiten kwamen werden ze in elkaar geslagen.
Dan gaat Anderson langs bij dezelfde kapper en praat met haar en vroeg of ze nog wat gehoord had.
Dan opeens haalt de politie (die ook lid blijkt te zijn van de Ku Klux Klan) een neger uit een huis, en geven hem aan een paar andere leden van de Ku Klux Klan, die pakken hem op en nemen hem mee hun auto in. Ward en Anderson waren daar ook aanwezig en gaan erachteraan. Ze raken dan de auto kwijt en vinden later de neger helemaal in elkaar geslagen. Ze rennen er naar toe, dus de mensen van de Ku Klux Klan vluchtten.
Ward en Anderson gaan met de hulpsheriff praten die de neger zijn huis uit had gehaald, maar hij doet alsof hij van niks weet. De vrouw van die man was de kapster.
De neger vertelt wat er gebeurd is en die man (de politieagent) wordt opgepakt en bleek een lid van de Ku Klux Klan. Hij krijgt 5 jaar voorwaardelijk; dus hoeft niet eens de gevangenis in.
De Ku Klux Klan neemt gelijk heel veel wraakacties.
Dan gaat Anderson langs de kapster. Ze vertelt alles wat ze weet, en waar alle lijken liggen.

De FBI vindt de lijken.
De man van de kapster slaat haar in elkaar, omdat hij zeker weet dat zij hen verraden heeft.
Anderson gaat het nu op zijn manier doen en Ward vindt dat wel goed, want hij wist ook niet hoe hij het anders moest aanpakken.
Een neger neemt een blanke mee en ondervraagt hem en maakt hem bang, maar die neger is een FBI-agent.
De FBI regelt dat alle belangrijke leden van de Ku Klux Klan in een kerk bijeen komen. Ze hebben al gauw door dat het een valstrik is. Ze lopen gewoon de kerk uit. Ward en Anderson staan op een hoek te kijken en weten nu wie het allemaal zijn.
Ze ondervragen iedereen en ze pakken hun allemaal aan. Ze doen zich voor als Ku Klux Klan om aan meer informatie te komen. Ze worden allemaal opgepakt, maar omdat het blanken zijn, zijn de straffen erg laag. Ze krijgen maar een paar jaar…

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mississippi Burning (1988)"