Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Y tu mamá también (2001)

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 554 woorden
  • 29 juni 2004
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kijkwijzer film: Y tu mamá también 1 Titel: Y tu mamá también
Regisseur: Alfonso Cuarón
Land van herkomst: Mexico
Hoofdrolspelers: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna, Diana Brancho. Wat? : Deze film is een speelfilm
Genre: Drama, Liefde 2 Samenvatting: 2 jongens (Julio en Tenoch) komen op een feest een vrouw tegen die ze heel leuk vinden. Ze is alleen jammer genoeg getrouwd. Ze vragen haar of ze meegaat naar het strand.Eerst wil ze niet maar als har man haar later verteld dat hij is vreemdgegaan besluit ze toch mee te gaan. Dus ze gaan met zijn drieën richting strand. Op een tussenhotel gaat één van de jongens met die vrouw wat die andere jongen natuurlijk helemaal niet leuk vindt. Dan verteld hij dat hij met het vriendinnetje van de ander is gegaan.Hij vindt dat helemaal niet leuk want ze hebben een pact gesloten waarin staat dat niemand met het vriendinnetje van de ander zou gaan, dan besluit de ander ook toe te geven dat hij met zijn vriendinnetje is gegaan. Hij wordt nog bozer en stapt uit de auto en wil hem in elkaar slaan. Maar het komt niet tot een gevecht. Als ze later totaal niet weten waar ze zijn slaan ze maar een zandweggetje in. Dat blijkt de weg naar het strand te zijn maar dat konden ze in het donker niet zien. Dan komen ze een visser tegen die ze voor wat geld een rondleiding wil geven. Ze varen de hele dag met de visser mee. Later blijken de jongens homo te zijn want ze gaan met elkaar zoenen. Als ze terug zijn zien de jongens elkaar heel lang niet. Als ze elkaar weer eens in een café tegen komen blijkt dat Luisa dood is gegaan aan kanker. Wat ook blijkt is dat ze dat al had tijdens de reis en dat ze dat wist. Dus waarschijnlijk heeft ze deze reis ondernomen om nog wat leuks te doen. Belangrijkste personages: Julio en Tenoch zijn twee vrienden waarvan de vriendinnetjes weg zijn op vakantie en zich vervelen, Luisa is een vrouw waarvan de man is vreemdgegaan en die kanker heeft. 3 Mise-en scene: het vindt veel plaats in de auto en op het strand. Het zijn jongens met slordige kleding aan. Camera: het standpunt van de camera is meestal close up of gewoon dichtbij soms zoomt hij van veraf in. Montage: De overgangen zijn meestal gewoon plotseling maar vaak gebeurt het als er een verteller doorheen gaat praten.
4 geluid: je hoort bij de zee de zee en in de auto hoor je auto geluid en soms muziek. Muziek: ik vond muziek de inhoud niet erg versterken en het voegt weinig toen alleen bij zee dat je echt hoort dat het bij zee is maar verder niet. 5 Thema: het thema is liefde en seks
Bedoeling: hij wou laten zien hoe zo een reis invloed kan hebben op van alles vriendschap enz. 6 A: in deze film boeide me eigenlijk weinig ik vond hem niet zo heel erg interessant. B: Het spel van de spelers was wel heel goed je kon echt zien wat hun gevoelens waren. C: Ik vond het wel goede beelden soms ook wat van de natuur enzo. D: Ik vind het een 6 wel goed gefilmd en gespeeld maar hij boeide mij niet maar dat kan persoonlijk zijn

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.