Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schooluniformen

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas vwo | 387 woorden
  • 19 juni 2004
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 6
69 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Laat het schooluniform terugkeren! Iedere ochtend weer hetzelfde probleem: “Wat trek ik vandaag aan?” Je hebt een hele klerenkast vol om uit te kiezen, maar het blijft moeilijk. Dit probleem zal verleden tijd zijn wanneer het verplicht gesteld wordt om een schooluniform te dragen naar school. Als alle leerlingen hetzelfde uniform dragen, wordt het onderscheid tussen de kinderen kleiner. Er zal geen contrast meer zijn tussen merkkleding en oude vodden. Kinderen zullen niet meer gepest worden om de kleren die zij dragen en het verschil tussen arm en rijk zal niet meer duidelijk zijn. Daardoor zullen kinderen meer respect voor elkaar hebben. Het verschil tussen culturele, etnische, sociaal-economische of religieuze achtergronden wordt ook weggenomen, wat de integratie bevordert. Wanneer iedereen dezelfde kleding op school draagt, bevordert dit het gevoel van saamhorigheid, dus zal een kind zich op school veiliger voelen, omdat hij bij één grote groep hoort. Bovendien zullen spijbelaars sneller opgemerkt worden wanneer zij over straat lopen. Ook zullen mensen die niet bij de school horen sneller herkend worden in het gebouw. Uit een door TNS NIPO uitgevoerd onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat 67 procent van de Nederlanders het een slecht idee vindt om de schooluniformen weer in te voeren. Dit resultaat is volgens mij deels te wijten aan het feit dat veel mensen een ouderwets beeld hebben van schooluniformen. Het schooluniform dat in deze tijd gedragen zal worden, zal echter niet uit een plooirok en een overhemd hoeven te bestaan, maar er kan gedacht worden aan een normale broek met een T-shirt erboven. Ook zou een leerling door het invoeren van een kledingcode zich niet meer als individu kunnen onderscheiden op school. De leerling zou een eigen kledingkeuze moeten kunnen maken, om zo zelf inzicht te krijgen in wie hij is en wie hij wil zijn. De leerling kan zich echter buiten school wel ontwikkelen als een individu die zijn eigen keuzes weet te maken. Hij draagt immers niet de gehele dag het schooluniform. Ook op school kan een kind nog genoeg keuzes maken. Zijn gedrag wordt bijvoorbeeld niet direct bepaald door de kleding die de leerling draagt. Samenvattend kan ik stellen dat het een goed idee is om het dragen van schooluniformen weer in te voeren. Leerlingen zullen zich meer met elkaar verbonden voelen, het onderscheid tussen leerlingen zal kleiner zijn, wat pesten voorkomt.

REACTIES

I.

I.

Wat een onzin! Pesten komt ook bij de ouders vandaan! Onze dochter loopt in mooie kleding , wordt wel gepest ze is een beetje drukker , dus anders!?? Dit is een reden om voor ouders te zeggen , ze lokt t zelf uit! Ook leraren hebben deze houding! Er mag geschopt en gescholden worden, elke dag, daar word niets mee gedaan . Er is weinig respect voor elkaar. Door de zogenoemde schoolstempels zakken kinderen veelal meer onderuit; vaak is het een reden om juist aan te geven dat sommige kinderen anders zijn. Zo worden ze kwetsbaar en juist gepest! Scholen en ouders moeten kinderen leren dat anders zijn ok is, de sterken horen de kwetsbaren te helpen! Dit is een mentaliteit die niet opgelost wordt met een uniform!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.