Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Sportblessures (Top Niveau)

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 309 woorden
  • 2 maart 2004
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Eindopdracht Blok 3: Sportblessures Het lichaam bestaat onder andere uit botten, gewrichten, spieren en pezen. Dit vorm samen het skelet. Gewrichten bestaan uit twee of meer botten, die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De gewrichten zijn voorzien van een beschermend kapsel. De spieren zorgen ervoor dat de gewrichten kunnen bewegen. Als een spier zicht beweegt, trekt deze aan de pees, waardoor het bot beweegt. Pezen zitten zo goed aan het bot vast dat het mogelijk is dat er bij een peesblessuren het bot kan worden kapot getrokken. De meest voorkomende sportblessure is een verstuikte enkel. Enkele andere vaak voorkomende blessures zijn aan je handen, polsen, enkels en knieën, dit is 63% van de blessures en hiervan kan zo’n 70% voorkomen worden door eenvoudige maatregelen. Veel blessures ontstaan wanneer iemand te snel te grote prestaties wil leveren, door verkeerde trainingsmethoden of slechte voorbereiding. Maar ook door onvoldoende conditie en slecht materiaal. Interne factoren zoals o.a een slechte lichaamshouding en leeftijd, kunnen ook tot blessures leiden. Door al deze factoren worden de spieren en gewrichten te zwaar of verkeerd belast. De meeste blessures komen voor bij skiën, voetbal, schaatsen, hockey en basketbal. Meestal zijn het acute blessures, dat wil zeggen blessures die direct, na bijvoorbeeld een val, ontstaan. Wat minder vaak zijn het chronische blessures, blessures die geleidelijk opbouwen. Acute blessures kun je vrijwel niet voorkomen, maar je kunt wel zorgen dat de kans dat je er last van krijgt kleiner wordt door middel van goede schoenen, goede kleding, veilig materiaal en preventieve hulpmiddelen, zoals zwachtels, bandages en sporttape om zwakke plekken te versterken, te gebruiken. Ook is het belangrijk een goede warming-up voor het sporten en een cooling-down na het sporten te doen. Als je je zo goed mogelijk aan deze voorschriften houdt, zul je zo weinig mogelijk kans hebben op sportblessures, en zul je plezierig kunnen sporten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.