Hoofdstuk 1

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • Klas onbekend | 507 woorden
  • 5 februari 2004
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Antwoorden Hst 1 Opdracht 1 Vacatures voor informatici a Het overgrote deel van de vacatures heeft betrekking op het bouwen of ontwikkelen van informatiesystemen. De gebruikte termen hebben vaak betrekking op afzonderlijke fasen in een ontwikkeltraject: informatie analist, informatie architect, ‘developer’, programmeur. Vaak ook neutraler: ‘consultant’ b Enkele voorbeelden (voorjaar 2001): Java, C++ Visual Basic, AS400, SAP, ERP.... c Veelal in opleidingen er service: medewerker service desk, ‘customer support technician’, systeembeheer. Opdracht 2 Eigen werk Relevante ervaring is bijvoorbeeld het opzetten van een kleine gegevensbank in Access (of Excel) of het maken van webpagina’s.
Opdracht 3 Leerdoelen Geen standaarduitwerking. Opdracht 4 Aanpak Geen standaarduitwerking. Opdracht 5 Een reis plannen met het spoorboekje Bij deze opdracht is het spoorboekje nodig. Wanneer dit niet aanwezig is, kan er ook het een en ander in afbeelding 3 worden gevonden. a Soest-Utrecht-(Eindhoven)-Maastricht, tabellen 42 en 25. b Soest (vertrek 7.32 u) – Utrecht (aankomst 7.54 u, vertrek 8.04 u) – Maastricht (aankomst 10.03 u). e Wanneer je uitgaat van een aankomsttijd, moet je vanuit de bestemming werken. In dit geval betekent dit eerst tabel 25, dan tabel 42. Uitgaande van een vertrektijd werk je precies andersom. Dit punt komt terug bij het specificeren van processen, bij opdracht 9. Opdracht 6 Plannen met NS-reisplanner en OVR b De reisplanner vraagt vertrekplaats en bestemming, een keuze tussen aankomsttijd en vertrektijd, de betreffende tijd en datum. Wanneer gewenst kunnnen nog één of meer tussenstops en een overstaptijd worden ingevoerd. d Naast kleine verschillen in de interface is het grote verschil de mate van detail. De reisplanner gaat uit van stations, OVR van postcodes. De reisplanner kent alleen de NS-dienstregeling plus de bussen naar enkele attracties, OVR geeft loopafstanden en al het busvervoer. De database achter deze site moet behoorlijk groot zijn. f Eigenlijk overbodig, zie d. Opdracht 7 Contextdiagram voor de OVR-reisplanner a Er zijn natuurlijk allerlei verschillen, maar in de mate van detail die het contextdiagram in het theorieboek toont zijn de meeste niet te zien. Beide geven een reisschema, maar wat dat precies inhoudt staat niet in het contextdiagram. Twee dingen zijn bij de OVR-reisplanner echt anders: Vertrek en bestemming worden in de OVR-reisplanner aangegeven als adres en niet als station. Verder geeft OVR alleen informatie na een compleet ingevulde vraag. Je kunt niet direct stationsinfo opvragen, maar je moet een compleet reisadvies vragen en daarna de stations in de reisroute aanklikken voor de stationsinfo. Er kan ook andere informatie opgevraagd worden, zoals een plattegrond, deze is niet weergegeven in het contextdiagram. Overigens bleek de werking van de OVR-reisplanner nog wel eens te veranderen tijdens het schrijven van het boek, misschien is een en ander inmiddels weer anders. Figuur 1 Aangepast contextdiagram voor de OVR-reisplanner

b Omdat we contextdiagrammen niet precies behandelen, heb je een beetje fantasie nodig. Je krijgt een nieuwe invoerstroom ‘wijziging dienstregeling’ of kortweg ‘dienstregeling’. Die stroom mag niet vanuit de gebruiker lopen, want een gebruiker kan de dienstregeling niet wijzigen. Je moet dus een nieuwe ‘persoon’ in het diagram tekenen: verkeersleiding. Eventueel kan er ook een stroom terug lopen, die de wijziging bevestigt en laat zien. Het belangrijkste is dat de verkeersleiding invoer geeft aan het systeem.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.