Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ikea

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas aso | 406 woorden
  • 1 februari 2004
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
31 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Noteer alle mogelijke kosten die moeten gemaakt worden om ‘Bang-koppen’ aan de man te brengen. Hoe tracht IKEA te besparen op elk van deze kosten? Materiaal; De nodige materialen worden in grote hoeveelheden aangekocht zodanig dat ikea kwantum kortingen en andere voordelen krijgt bij leveranciers. De materialen worden internationaal geïmporteerd, de meest goedkope leverancier mag leveren en het maakt niet uit waar deze gevestigd is. Transportkosten; Ikea is gevestigd in verschillende landen zodanig dat de transportkosten tot een minimum beperkt worden. Personeelskosten; Het personeel wordt ten volle benut en er is geen sprake van overbodig personeel. Constante kosten; (Vb: Gebouwen, elektriciteit…) Door een massaproductie kunnen de constante kosten over meer geproduceerde eenheden verdeeld worden. Deze kost word dus lager per geproduceerde eenheid. Alle machines worden ten volle benut waardood dit ook voordeliger uitkomt. 2. Waarom zijn relaties met buitenlandse bedrijven daarbij zo belangrijk? Ikea importeert haar grondstoffen en verschillende meubelstukken vanuit verschillende landen. Dit gebeurt omdat Ikea steeds de goedkoopste en de in hun ogen beste leveranciers selecteert. Deze vind je niet altijd dicht bij de deur, daarom gaat Ikea internationaal op zoek naar haar benodigdheden. Ze wegen de prijs - kwaliteit verhoudingen af en gaan in zee met diegene die volgens Ikea aan de beste voorwaarden voldoet. Het importeren uit verschillende landen heeft ook het voordeel dat er een breder assortiment ontstaat. Verschillende ontwerpers hebben verschillende ideeën die worden ingevoerd in de ontwerpen van Ikea. Ook qua materiaal komen de ontwerpers met nieuwe ideeën op de proppen. Met twee ben je sterker dan alleen!
3. Hoe gaan kostenbesparing en werken aan het milieu soms mooi samen? IKEA probeert meer met minder te doen. Ze zijn erg zuinig met de keuze van hun grondstoffen, en wanneer er een overschot is bij de productie van een product wordt het overgebleven materiaal indien mogelijk gebruikt bij de vervaardiging van een nieuw product. Dit sluit aan bij hun milieubeleid. Door hun kostenbewustzijn en hun efficiënt gebruik van hulpbronnen gebruiken zijn minder grondstoffen zodat er minder afval en minder uitstoten zijn. De belangrijkste grondstof van hun producten is zonder twijfel hout, dit heeft ook zijn voordelen. Hout is een recycleerbaar, biologisch afbreekbaar en vernieuwbaar materiaal. Zij gebruiken echter geen hout uit ongerepte oerbossen, maar enkel uit goed beheerde en gecertificeerde bossen. IKEA leidt ook zijn medewerkers op en moedigt ze aan om met milieukwesties te werken. Er zijn milieucoördinatoren aanwezig, die op verschillende manieren het milieubewustzijn vergroten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.