Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vrijwilligerswerk

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 283 woorden
  • 28 oktober 2003
  • 178 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
178 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Voor de lol Heel veel mensen hebben tegenwoordig een baantje. Misschien om wat geld bij te verdienen. Maar het kan ook zijn dat de mensen het gewoon leuk vinden om dat te doen. Ze vinden het leuk om andere mensen te helpen, te vermaken, te verzorgen en ga zo maar door. Dat heet vrijwilligers werk. Onbetaald Overal in de maatschappij doen mensen vrijwilligerswerk. Er zijn mensen die zich inzetten voor een goed doel, zoals de mensen van Amnesty International, WNF en de Hartstichting, maar ook helpen op school als overblijfmoeder is een vorm van vrijwilligers werk. Vrijwilligers werk is dus een baantje waarbij je niet voor het geld werkt…maar gewoon omdat je het belangrijk of leuk vind! Leerzaam Nog een reden om vrijwilligers werk te doen is dat je er veel van leert. Je leert bijvoorbeeld heel veel van dieren als je bij het WNF werkt. Of veel van kinderen als je in een Crèche werkt, veel van computers als je gratis mensen met computers helpt (zoals oudere mensen die nog nooit met een computer hebben gewerkt en dat graag zouden willen doen). Alles wat je doet in vrijwilligerswerk, kan dus ook leerzaam zijn!
Vrijwilligerswerk verdwijnt Jammer genoeg wordt het de laatste jaren steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Vrijwilligerswerk kost heel veel tijd. Veel mensen hebben ook geen zin om een groot deel van hun vrije tijd op te geven waar ze zelf gewoon helemaal niets aan hebben. Misschien als ze er maar een hele kleine beloning bij doen, of meer reclame maken voor hun zaak / organisatie (enzovoorts), dan zouden misschien meer mensen interesse kunnen hebben in het werk…maar ook zou het dan eigenlijk geen vrijwilligers werk meer zijn.

REACTIES

S.

S.

Hey Theresia,
Heel erg bedankt voor je opdracht NL, want ik heb precies dezelfde opdracht gekregen, n ik had niet zo'n zin om alles op te zoeken en te typen.
Dus very much bedankt!
Knap geschreven trouwens; als ik het zo inlever, gelooft mijn leraar zeker weten niet dat ik dat heb getypt.
:-) Greetz Sadaf.
(2A2, Christiaan Huygens College)

19 jaar geleden

W.

W.

hee, ik heb deze opdracht ook moeten maken. Ik heb een klein beetje van jouw inleiding gebruikt maar ook weer een beetje verandert. Maar je moet ook zeggen wat voorn werk jij wilt doen en hoelang. Maar dat zie ik nergens bij jou.. Maakt niet uit verder TOP

17 jaar geleden

L.

L.

Hee theresia,, bedank voor het verslag, heel handig,, ik heb er een goed voor gekregen!!
SUPER

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.