Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

First Knight (1995)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 715 woorden
  • 23 mei 2003
  • 76 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
76 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Karakters over de volgende personen: - King Arthur: De koning van Camelot. Hij is een oudere man en hij is verliefd op Lady Guinevere. Hij was een goeie vriend van haar vader. Arthur heeft heel veel macht. Hij vertrouwd Lady Guinevere volledig. Totdat ze zoent met Lancelot. Arthur is een ridder van de ‘Ronde Tafel’. - Malagant: Malagant is een erg sterke man en als hem iets niet aanstaat wat lady Guinevere doet dan verbrand hij weer eens een doprje plat. Veel mensen staan wel achter hem. En hij probeerd vele keren Lady Guinevere te ontvoeren en dat is dan ook een paar keer gelukt. - Lancelot: Hij heeft geen huis en leeft op zijn gevoel, wat het leven hem brengt. Hij helpt graag mensen en zou zijn leven voor iedereen geven omdat hij toch niks te verliezen heeft. Lancelot is erg verliefd op Lady Guinevere en hij vindt dat ze niet zich steeds aan haar regels moet houden, maar dat ze moet doen wat ze zelf wilt. Hij redt haar ook paar keer uit moeilijkheden. - Lady Guinevere: Ze is een rustige vrouw en wilt zich aan de regels houden en doen wat haar vader het liefst had. Maar eigenlijk zou ze het niet zo willenwant haar gevoelens liggen bij andere dingen. Ze wil altijd het beste voor haar land en staat soms tegenover moeilijke beslissingen en keuzes. Ze is verliefd op King Arthur maar van binnen houd ze ook veel van Lancelot. 2. Persoon die mij in de film het meest aansprak: Lancelot, omdat ik het knap vind hoe hij met zijn gevoel omgaat, hij doet alles waar hij zin en heeft en heeft geen verplichtingen. En dat is het beste.
3. Persoon die mij het minst aan sprak in de film: King Arthur, omdat ik hem maar een sukkel vind. Hij doet alles precies volgens de regels en hij trekt zich heel veel aan van wat andere mensen van hem vinden. 4. De tijd wanneer de film afspeelde. Het was in de vroege middeleeuwen. Tussen de jaren 800 en 1200. 5. Wie probeerde Lady Guinevere te ontvoeren? Malagant, omdat King Arthur had gezegd dat hij alles voor Lady Guinevere zou over hebben. En dat King Arthur dus Camelot aan Malagant zou geven om Lady Guinevere terug te krijgen. 6. Wie is de ‘Held’ in deze film? Ik vind dat Lancelot de held is in deze film. Omdat hij zijn leven zou geven voor Lady Guinevere, King Arthur en het volk van Camelot. Hij helpt graag mensen. 7. Wat is er zo bijzonder aan de ‘Ronde Tafel’ van King Arthur? Omdat iedereen aan die tafel gelijk is. Of het nou de koning, een ridder of iets anders is, ze zijn allemaal gelijk. 8. Hoe kwam King Arthur aan het litteken op zijn hand en waarom was dat zo belangrijk voor hem? Omdat dat litteken kwam door Lady Guinevere, zo heeft hij haar leren kennen omdat zij de wond schoon maakte. 9. Lancelot besluit ridder te woren omdat: Dat deed Lancelot omdat hij hierdoor dichter bij Lady Guinevere in de buurt kan zijn. 10. King Arthur zegt vlak voor zijn dood: ‘I see it now, the sunlight it is in you eyes’. Wat werd ermee bedoeld? King Arthur had gezegd een keer:’Ik wil sterven met jouw warmte op mijn gezicht’. En op dat moment dat hij op sterven ligt hing Lady Guinevere over hem heen en hij zij toen dat hij sterft met haar warmte op zijn gezicht.
11. Hoe de film eindigt: Er komt en gevecht tegen Malagant, en het hele volk vecht tegen hem. Dan krijgt King Arthur een pijl in zijn borst. Hij wordt naar het kasteel gebracht en Lady Guinevere verzorgd zijn wonden. Lancelot vecht zo hard als hij kan. Na het gevecht gaat hij naar King Arthur en die zegt vlak voordat hij sterft dat nu Camelot van Lancelot en Lady Guinevere is. 12. Verklaar de titel: First Knight. De eerste ridder. Omdat Lancelot de eerste echt goede en beste ridder is die voor iedereen zijn leven zou opgeven en dat hij in de ‘Ronde Tafel’ zit. 13. Mijn mening over de film. Ik vond het op zich wel een goede film alleen een beetje langdradig soms. 14. 5 andere titels voor deze film: - The Round Table - Sir Lancelot - The Knights Of The Round Table - Lancelot The Hero - Camelot

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.