Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Skullcandy

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 1234 woorden
  • 14 september 2009
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
8 keer beoordeeld

De Start:

Skullcandy is opgericht in 2003. Het is een prive bedrijf gevestigd in Park City, Utah, Amerika en bekend om zijn speciale ontwerpen en designs op het gebied van hoofdtelefoons .  Anders dan andere koptelefoon-fabrikanten  richt Skullcandy’s zich niet alleen op de algemene consumenten markt, maar zijn haar producten gericht op de Actie-board-sport markt (snow-, skate- surf en wakeboard markt).

De oprichter:


Rick Alden, mormoon (geboren op 4 juli 1964 in Baltimore, Maryland) is de oprichter van Skullcandy. Zijn technische achtergrond met passie voor snowboarden resulteerde erin dat In 2003 , "Alden formed Skullcandy designing products that offered the consumer audio solutions and that also fit into his active lifestyle [2]."Alden een hoofdtelefoon  ontwierp die past in de consument zijn of haar actieve levensstijl. Zijn motief: Hoe kan het zijn dat je er full-color uit ziet op de piste, maar dat de koptelefoon nog steeds een grijs stukje techniek was.
In 2003 op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas lanceerde Alden zijn eerste koptelefoons. "A few weeks later, the brand was launched to the action sports industry at the Snow Industries America (SIA) show." Een paar weken  later werd  het merk, Skullcandy, gelanceerd in de actie sport industrie op de “Snow Industries Amerika”  (SIA) show. Later zou Alden de Skullcandy productlijn verder koppelen aan de lifestyle van de Boardsports. Dit was een duidelijke doelgroep die tijdens het sporten niet zonder muziek kunnen.
"The CEO of Skullcandy , Alden, was named one of vSpring Capital's "Top 100 Venture Entrepreneurs" of 2008, [ 1 ] and holds a patent for technology that integrates mobile phones and music players. [ 2 ]" Alden´s zelf verworven  niche markt zorgde dat veel investeerders interesse kregen in de producten van Skullcandy waardoor het bedrijf snel kon groeien en zijn assortiment kon uitbreiden met nieuwe eigen kleurrijke en extreme ontwerpen.
In September 2008, Alden was featured on CNBC 's The Big Idea with Donny Deutsch , starring Donny Deutsch . In 2008, he was also featured in Inc with the "Inc 5000 Award" for Skullcandy's three-year (2004-2007) growth of 24,077.4%." (magazine) In 2008 werd het bedrijf opgenomen in Inc (magazine) met de  "Inc Award 5000" voor Skullcandy’s extreem snelle groei in de periode van 2004-2007. Deze extreme groei was meer dan 24000 %, met een geschatte omzet van $ 35,7 miljoen in 2007 in meer dan 50 verschillende landen.


"In addition to Alden's entrepreneurship, he is the holder of numerous patents in the snowboarding, audio and electronics industry and fly fishing industries, including a design patent for the Orvis Batternkill Large Arbor Fly Fishing Reel . He is a known resident of Park City, Utah where he lives with his wife (Holly) and four children (Preston, Brooklyn, Autumn, Tyler), as reported in the June issue of Utah Business Magazine." Alden is nu een bekende inwoner van Park City, Utah, waar hij woont met zijn vrouw (Holly) en vier kinderen (Preston, Brooklyn, Autumn en Tyler). Hij en zijn vrouw Holly Alden, zijn getrouwd sinds 1989.

Het bedrijf:

Het hoofdkantoor van Skullcandy is gevestigd in Park City, Utah, Amerika. "Continuing its business development and growth, Skullcandy hired Jeremy Andrus as vice president of operations in 2005.."
Rick Alden is dan wel de eigenaar, maar niet de uitvoerend directeur. Passie met de boardsport en een bedrijf hebben dat zo snel groeit gaat niet samen. Door Jeremy Andrus in 2008 aan te nemen als “president”, kan Alden zich vrij bewegen op alle fronten en hoeft het antwoordapparaat niet meer aan te staan met de tekst: “wegens perfecte poedersneeuw zijn we vandaag gesloten”.

De creatieve afdeling is Alden’s favoriete afdeling en tevens de afdeling waaraan Skullcandy haar bestaansrecht aan te danken heeft. Het totale team in Amerika bestaat uit meer dan 50 medewerkers. Amerika heeft de licentie verkocht aan FiftySevenNorth AB (Zweden) om Skullcandy in Europa te mogen verkopen. Deze hebben Thrill-seeker uitgekozen om de distributie in Nederland te verzorgen. Alle productie geschiedt in China.

De reden van het succes:

Skullcandy is uniek in zijn soort en heeft met haar producten een eigen niche markt gecreëerd welke bekend zijn om hun unieke namen en modellen, de koptelefoons van Skullcandy worden geproduceerd in meer dan 40 varianten en internationaal beschikbaar in meer dan 35 landen. "Their high-end headphones hold a reputation amongst DJs internationally for providing comfort and high quality sound reproduction. [ 5 ] However, some reviewers have criticized Skullcandy headphones for being pricey and for not quite delivering optimal sound performance. [ 6 ] [ 7 ]" Hun high-end hoofdtelefoon hebben een reputatie onder de internationale dj's voor het bieden van comfort, lifestyle en hoge kwaliteit geluid voor een redelijk prijs. Verder heeft Skullcandy meer dan 35 verschillende integratie oplossingen voor helmen, rugzakken, jassen en andere snowboard uitrustingen vervaardigd voor andere bekende bedrijven. merken waaronder Giro Helmen, Burton Snowboard, Von Zipper, en Dragon skibrillen. "
As Giro helmet brand grew, Skullcandy was able to fill the music void by partnering with the brand to incorporate music technology into a line of helmets." Vooral de realisatie met deze partijen zorgde voor een grote groei in naamsbekendheid, omdat Skullcandy vrij kon meegroeien met de groei van deze bedrijven. De laatste jaren zijn er ook samenwerkingen met bekende sterren zoals SnoopDogg en Metallica

Marketing:

Skullcandy heeft haar productlijn opgedeeld in twee lijnen.
1.Actiesport (Core doelgroep)
2.Algemene Electronica Consument.

Het betreden van de Algemene Electronica Consumentenmarkt is een kostbare aangelegenheid, omdat hij groot is en in handen van een aantal grote retailers. Skullcandy begon, als klein bedrijf,  zijn marketing dan ook klein en wel bij de actiesport markt. Hier begreep men als geen ander wat lifestyle inhield en als de “core” het eenmaal zou accepteren als zijnde cool en vet, dan zou het zich als een olievlek uitbreiden en automatisch geaccepteerd gaan worden door de Electronica consument.  Dat deze acceptatie zo snel ging had niemand verwacht, want Skullcandy zorgde ervoor dat een hoofdtelefoon van noodzakelijk kwaad (je moest tenslotte iets hebben om je muziek door te beluisteren) veranderde in streetwear. Je koopt vandaag de dag niet alleen een koptelefoon omdat je muziek wilt luisteren, maar het is tevens een deel van je uitrusting als je over straat wilt lopen. Door de grote verscheidenheid aan kleuren en modellen heeft de consument de mogelijkheid om de hoofdtelefoon aan te passen aan de kleding die op dat moment gedragen wordt. Veel consumenten kopen dus ook meerdere verschillende hoofdtelefoons.

Binnen de sport-industrie was het in het begin nieuw om hoofdtelefoons te verkopen en was Skullcandy geen bedreiging voor andere spelers in deze industrie. Hier maakte Skullcandy dankbaar gebruik van. Veel grote spelers hebben daardoor tijdens evenementen en advertentie campagnes Skullcandy gepromoot. Ook in Nederland zijn de nodige evenementen gekoppeld aan de producten van Skullcandy.

Gesponsorde atleten
:


"Known for their relationships with various action sports industries, Skullcandy currently sponsors professional athletes in snowboarding , skiing , skateboarding , wakeboarding, motocross , and the biking communities." Bekend om hun relaties met diverse actie sport industrieën sponsort Skullcandy wereldwijd veel professionele atleten in snowboarden, skiën, skateboarden, wakeboarden en andere extreme sporten. Snowboarders als Terje Hakonsen en Mark Frank Montoya hebben zelfs hun eigen stempel mogen zetten op een aantal producten zoals de Terje Nine en de MFM Pro.

Goede doelen

Om te laten zien dat Skullcandy echt is ontstaan uit passie voor de sport en niet alleen op geld belust is, is Skullcandy ook veel betrokken met goede doelen. Momenteel is zij betrokken bij de ondersteuning van “Pink Ribbon”.  Verder steunen ze ook projectmatig veel zaken, zo zorgen ze ervoor dat er tijdens het productieproces in China geen sprake is van kinderarbeid en dat het loon ook echt terecht komt bij de werknemers en niet alleen bij de fabrieken!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.