Coca-Cola & Milieu

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 387 woorden
  • 9 februari 2009
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
20 keer beoordeeld

Stakeholder: Milieu

Tijdens ons bezoek aan de Coca-Cola industrie, hebben we een zeer interessante uitleg gekregen. Uiteraard ook hoe zij omgaan met het milieu.
Ze houden er rekening mee door hun afval te recycleren, een duurzaam gebruik te maken van water en ze willen hun energie zo efficiënt mogelijk ontplooien. Zo proberen zij milieu vriendelijk te werken tijdens hun productie.
Het water dat ze gebruiken in de productie, her gebruiken ze in de mate van het mogelijke. Zo zetten ze het in voor de koeling van de machines. En zo reinigen ze de kratten met het spoelwater van de flessen. 100% van het water dat ze gebruiken, wordt gezuiverd in een eigen zuiveringsstation of in samenwerking met een extern zuiveringsstation.
Energie hebben zo nodig voor elke schakel in de waardeketting: voor de productie, voor de verkoop, voor de distributie. Maar Coca-Cola is er zich van bewust dat het gebruik van energie uit fossiele bronnen CO2 vrijmaakt, dat bijdraagt tot de klimaatverandering. Daarom nemen zij wereldwijd, overal waar ze actief zijn, deel aan progamma’s voor de bescherming van het klimaat en de bevordering van de energie-efficiëntie.

Zo dragen ze bij tot de wereldwijde visie van Coca-Cola op het gebied van energie:'Grow the business, not the carbon' of 'grotere onderneming, kleinere uitstoot'. De CO2-emissies resulteren uit energiegebruik. Daarom bestaat hun strategie erin om enerzijds hun energieverbruik te reduceren, anderzijds om hun emissies terug te dringen.
Coca-Cola maakt gebruik van een ruime waaier aan verpakkingsmaterialen. Deze beschermen de kwaliteit van hun producten. Bovendien kunnen ze via de verpakking hun consumenten informeren en hen het comfort bieden dat ze wensen. De verpakking laat hun ook toe hun producten te transporteren en te verkopen. Bij het ontwikkelen en produceren van verpakkingen trachten ze het milieu zoveel mogelijk te respecteren. Ze brengen zowel het type, de hoeveelheid als de herbruikbaarheid van het materiaal in rekening. Zo bouwen we mee aan de wereldwijde visie van Coca-Cola. De onderneming wil verpakking niet langer zien als afval, maar als een waardevolle bron voor hergebruik: een grondstof. Hun strategie steunt op 3 pijlers: slim ontwerpen, recycleren en opnieuw inzetten. Wereldwijd dragen ze bij tot het verkleinen van de afvalberg. Ze recycleren ons productieafval en stimuleren consumenten om te sorteren. Glazen verpakkingen hergebruiken ze. En ze kiezen voor verpakking met een hoog gehalte aan gerecycleerd materiaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.