Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Linkin park

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 847 woorden
  • 1 februari 2008
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
27 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Voorwoord

Wij hebben Linkin park gekozen omdat wij er fan van zijn en omdat we veel naar hun muziek luisteren. Wij hopen dat we tijdens het werkstuk veel kunnen leren over onze favoriete band Linkin park!.
Wij zouden graag willen weten waarom de band Linkin park heet en hoe de band is ontstaan. Dit is een mooie gelegenheid voor ons om daar achter te komen. We gaan dus erg ons best doen!

1.Ontstaan van Linkin park

Linkin park is een rockband uit Californië. De band is opgericht in 1996 en heeft sindsdien meer dan 40 miljoen albums verkocht en twee Grammy Awards gewonnen. Een Grammy Award is een belangrijke muziekprijs.

Linkin park is opgericht door Mike Shinoda en Brad Delson die al in hun tienerjaren met muziek bezig waren. Mike en Brad oefenden vaak in Mike’s thuisstudio. Later kwamen de andere bandleden bij Xero. Omdat er al een band was met een naam die er sterk op leek, veranderde de naam Xero naar Linkin park. De naam Linkin park is afgeleid van Lincoln park. Lincoln park is een park in Amerika.

2. Doorbraak

Het debuutalbum van Linkin park is ´Hybrid theory´. Het kwam uit op 24 oktober 2001. Dit album maakte Linkin park in één klap wereldberoemd! Er zijn inmiddels al meer dan 4,8 miljoen albums van ´Hybrid theory´ verkocht. Daarom is het het best verkochte album van 2001. Bekende singles van het album Hybrid theory zijn: ´Crawling´ en ´One step closer´. Het nummer ´One step closer´ won een Grammy voor Best hard rock performance.

Linkin park heeft niet echt één stijl, maar gebruikt meerdere stijlen, zoals hiphop, metal, punk en rock. Linkin park staat bekend om hun radiovriendelijk muziek stijl. Zo werden ´Crawling´ en ´One step closer´grote radiosuccessen.
In 2002 bracht Linkin park het studioalbum ´Meteora´ uit. Dit album is vernoemd naar de rotsen in Griekenland. Het album werd wereldwijd meer dan 11 miljoen keer verkocht. In 16 landen stond het op nummer 1! De meest succesvolle single van ´Meteora´ werd ´Breaking the habit´. ´Breaking the habit´ is een door drum en bass beïnvloed nummer.
In 2007 trad Linkin park op tijdens het Nederlandse muziekfestival ‘Pinkpop’.

‘Minutes to midnight’ is Linkin Park’s nieuwste album. ‘Minutes to midnight’ is Linkin park’s derde studioalbum. De band heeft er meer dan 14 maanden aan gewerkt. Het album is een mix van punk, klassiek en hiphop. Het is wereldwijd al meer dan drie miljoen keer over de toonbank gegaan in ongeveer één maand. ‘Minutes to midnight’ kwam in vele landen op nummer één te staan.
In een jaar trad de band ongeveer dan 320 keer op. Tijdens een tournee kunnen ze gewoon doorwerken omdat er een studio in hun tourbus is.

3. Bandleden

De band bestaat uit 6 leden:

Chester Bennington – Zanger (hij is de oudste)
Geboortedatum: 20 maart 1976
Geboorteplaats: Arizona, Californië.

Mike Shinoda –Piano/keyboard
Geboortedatum: 11 februari 1977
Geboorteplaats: Agoura, Californië.

RobBourdon
– Drums (hij is de jongste)

Geboortedatum: 20 januari 1979
Geboorteplaats: Calabasas, Californië.

Brad Delson – Gitaar, Keyboards
Geboortedatum: 1 december 1977
Geboorteplaats: Agoura, Californië.

Dave Farrel – Basgitaar
Geboortedatum: 8 februari 1979
Geboorteplaats: Plymouth, Massachusetts.

Joe Hahn – Draaitafels
Geboortedatum: 15 maart 1977, Geboorteplaats: Glendale, Californië.

4. Liefdadigheidswerk

Linkin park doet veel aan liefdadigheidwerk. Zo hielpen de bandleden in 2004 geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Charley en in 2005 voor de slachteroffers van de orkaan Katrina. Ze deden dit ook voor de slachtoffers van de tsunami in 2004.
Linkin park trad ook op in ‘Live 8’ samen met Jay-Z. Live 8 bestaat uit een serie gratis concerten waar bekende artiesten optreden om geld in te zamelen voor arme mensen in Afrika.


5. Singles op een rijtje

Single
One Step Closer
Papercut
Crawling
Pts of athrty
Somewhere I belong
Faint
From the inside
2004
Lying from You
´Breaking the habit´
Numb encore
What I've done

6. Prijzen

Linkin park heeft een aantal prijzen gewonnen:
prijs & jaar
World's Best Selling Rock Artist 2002
Best rap/song collaboration 2006
Best band 2006
Best selling rockgoup 2007
Favorite Alternative Artist 2007

7. Fort minor

Fort Minor is een project van Mike van Linkin Park. Mike werkte voor dit project samen met artiesten zoals: Black Thought, Styles of Beyond en Jay-Z. Fort minor’s muziek valt onder de genre hiphop.
Het eerste album van Fort minor was ‘The rising tied’. Het kwam uit op 22 november 2005. Maar in oktober lekte de muziek al uit en kon je het op het internet krijgen. Fort minor heeft in Nederland twee singels uitgebracht: ‘Believe me’ en ‘Where'd you go’. Fort minor heeft ook het nummer ‘Remember’ uitgebracht, alleen kon je die niet in Nederland kopen. Je kon het nummer wel op de T.V. horen en zien.

Het nummer ‘Where'd you go’ gaat over iemand die zijn geliefde mist omdat die ver weg is.
Het meest succesvolle nummer van Fort minor werd ‘Where'd you go’.

Nawoord

Wij vonden het leuk om ons werkstuk over Linkin park te houden. We hebben onze informatie uit een boek en van het internet gehaald. We hebben veel geleerd. Zo weten we dat Linkin park veel aan liefdadigheidswerk doen. Ook weten we nu dat de naam Linkin park is afgeleid van Lincoln park en dat de groep is ontstaan bij Mike en Brad.
Soms was het wel moeilijk om informatie te vinden. We vonden het ook moeilijk om alles in onze eigen woorden op te schrijven.

REACTIES

L.

L.

in h4 (singles op een rijtje) staat een spellings fout de 8e zin moet tussen haakjes.

16 jaar geleden

D.

D.

hoezo is de drummer de jongste hij is eerder geboren dan de basgitaarkerel

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.