Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Subculturen

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1094 woorden
  • 23 januari 2008
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
57 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Subculturen
Cultuur is een beschaving van een bepaalde tijdperk.
Subcultuur is cultuur van een kleinere groep met eigen kenmerken.

PUNKERS

De Punkers stammen eigenlijk af van de Punkmuziek. In de Verenigde Staten ontstond in de jaren ’70 deze muziek. Het woord Punk betekend slang voor straatschoffie. Dit paste namelijk bij het ruige geluid, gedrag en uiterlijk van de muziekanten. In 1975 werd Punk in Engeland bekend bij enkele bands en in 1977 brak Punk ook door in Nederland. Punkers woonden vaak in kraakpanden. Ze dronken vaak bier, wodka en jenever. Het kapsel was vaak een hanenkam. Eerst kochten ze hun kleding in een tweedehandse winkel, maar daarna kwam er een speciale winkel voor de Punks. Het was meestal zwart, werd gescheurd en met veiligheidsspelden bijeengehouden. De kleding werd versierd met metaalwerk, kettinkjes, buttons, kroonkurken, veiligheidsspelden en scheermesjes. Ook droegen de Punks veel T-shirts, maar deze werden wel aan de Punkstijl aangepast. De mouwen en de hals scheurden ze er af. Op de T-shirts werden ook vaak teksten persoonlijke boodschappen als tekst geschreven. Vele kozen voor zwarte, puntige laarsjes en soms ook versleten basketbal schoenen. De make-up was ook erg belangrijk. Vooral meisjes droegen opvallende make-up: lange lijnen om de ogen en ook tekeningen op hun gezicht. Om de ogen zaten vaak extremere kleuren: roze, paars en rood.

Kakkers

Kakkers herken je meestal aan de duurdere kleren die ze aanhebben. Bij mannen is gel een veel gebruikt middel voor hun haar glad en zo strak mogelijk te houden. Zo hebben ze vaak een polo shirtje aan of een golf merk aan. Hun kleding moet vaak glad zijn en er mag gen kreukeltje op zitten. Andere bekende merken van kakkers zijn:Ralph Lauren, Lacoste en Tommy Hilfiger. Ze luisteren graag naar R&B en hiphop. Hun favoriete sporten zijn: tennis, hockey en golf. Buiten hun uiterlijk zijn hun vrienden vaak ook kakkers, dit vinden zo ook belangrijk. Het liefst dansen ze mee op après-ski muziek. Verder houden ze van Nederlandstalige popmuziek zoals Acda & De Munnik en Veldhuis & Kemper en van muziek uit de top-veertig. Kakkers gaan tijdens het studeren vaak bij dezelfde studentenvereniging als hun ouders. Ze willen later graag een hoge, goedbetaalde baan met veel aanzien. Om dit te bereiken willen ze een zo hoog mogelijke opleiding doen en heel belangrijk later studeren.


SKATERS

Skaters hebben hun eigen kledingstijl, je ziet ze vaak in wijde kleren.
Broeken met hun kruis op de knieën, dit zou makkelijk zijn bij het skaten. Het uiterlijk is belangrijk voor een skater: hoe wijder hoe beter. Een paar populaire merken zijn: Stussy Split en Third rail. Voor de schoenen hebben ze ook verschillende merken zoals: Air Walks, Speciale vans en Fila. Skaters luisteren naar hardcore. Na schooltijd gaan ze meestal met een clubje naar een bepaalde plek waar ze blijven hangen of ze gaan skaten. Als ze uitgaan roken sommige skaters soms een jointje. De hardcore liefhebbers die niet skaten, luisteren alleen naar de muziek. Skaters zijn brutaal en worden dan ook vaak van lessen uitgestuurd. Skaters gebruiken ook veel Engelse woorden. Skaters worden ook veel op hun gedrag gekeken.

NERDS

Een nerd is een persoon die een bovenmatige interesse in technologie, computers en/of wetenschap combineert met een gebrek aan sociale vaardigheden. Ze zijn ook goed in wiskunde, natuurkunde, informatica en scheikunde. Maar ze zijn niet goed in het versieren van meisjes. Ze hebben alleen maar vrienden die ook nerds zijn. Ze hebben ook niet veel hobby’s. Ook hebben ze een hoog IQ. Ze gaan ook niet vaak uit. Veel mensen denken dat je alleen je mannelijke nerds heb, maar dat is niet zo. Je hebt ook vrouwelijke nerds. Ze geven niet om hun kleding of haardracht. Hun kleding mag 10 jaar oud zijn. Hun haar kan geknipt zijn door iemand die geen kapper is. Het is vaak één kant op gekamd of met een duidelijke scheiding in het midden. Typische nerds dragen een das op een gestreept overhemd, dat tot bovenaan is dichtgeknoopt en hun broek helemaal boven is ook heel hoog.

GABBERS

Dit zijn de muzieksoorten van de Gabbers: Hardcore, Hardstyle, Trance, Speedcore, Techno
Digital Hardcore en Old school. In Nederland werden in Amsterdam de eerste party's georganiseerd, in leegstaande fabriekshallen, zwembaden of havenloodsen. Ook de clubs draaiden voortaan house en de sfeer was er vriendelijk. Op een gegeven moment kwamen er ook mensen op de party’s die drugs meegenomen hadden . Als kleding dragen gabbers trainingspakken of Levi's- jeans met daarboven een shirt van een echt gabbermerk. De shirts zijn van de merken Lonsdale, Pitbull, Hooligan en Fred Perry. Veel gabbers dragen kleding die de kleuren hebben van het vaderland. De nieuwe generatie gabbers draagt steeds vaker een Nickelson jas, die hetzelfde model heeft.

GOTHICS

Gothics besteden veel tijd aan: - Creativiteit, zoals in kleding (zelf ontwerpen/samenstellen) -Kunst, zoals schilderen, tekenen en beeldhouwden -Literatuur, zoals gedichten (over dingen die ze bezig houden, meemaken), verhalen, muziek maken en toneel. De muziek waar ze naar luisteren; Gothic Metal, Gothic Rock, Symphonic Dark, Cyber Gothic, Gothic Wave ,Alternative, Dark Electro, Black Metal, Speed Metal, Gothic Noise, Dark Wave.

Gothics vinden respect heel erg belangrijk. Ze hebben waardering voor het bestaan en alles wat daarbij hoort. Ze baseren hun mening over mensen op hoe ze zijn en niet hoe ze eruit zien. Gothics dragen altijd make-up, ze gebruiken drugs en drinken veel alcohol en ze drinken ook bloed. De vrouwen dragen een jurk of een topje met een rok eronder. Meestal draagt een man een zwarte leren broek met daarboven een zogenaamd piratenshirt van fluweel. Ook relaties zijn voor gothics erg belangrijk. Gothics zijn vrij gesloten, maar als ze zich eenmaal gebonden hebben, word die persoon en de relatie één van de belangrijkste factoren in hun leven. Daarbij hoort ook het geloof wat ze erg belangrijk vinden.

HIPHOPPERS

Een hiphopper is altijd netjes, ze letten goed op hun uiterlijk. Hun kleding zit meestal erg ruim. Hiphoppers hebben vaak dure kleren van bijvoorbeeld Karl Kani. Ze komen graag bij elkaar om naar muziek te luisteren of zelf muziek te maken. Enkele populaire hiphop bands zijn: Wu Tang Clan, KRS one, South Central Cartel, Frost en Mobb deep. De muziek bevat meestal veel rap. Rap is oorspronkelijk afkomstig uit de Blues. De Blues had een "boodschap" en er was veel samenzang. Bij Rap muziek is de gezongen boodschap vervangen door "spreken op de maat van de beat". Bass drums worden veel gebruikt en de zang gaat voortdurend door in één toon. Hiphoppers zijn erg vaak relaxed. Hiphoppers hebben muziek waar je op kunt chillen of launchen (dat is lekker hangen en niks doen).

REACTIES

R.

R.

klop niks van

14 jaar geleden

B.

B.

Dat van gothic klopt echt niks van. ze drinken geen bloed en dragen ook niet altijd make-up. ze gebruiken ook niet per se drugs en drank. zijn allemaal fabeltjes.
Daaag,

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.