Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Farao's

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas havo | 496 woorden
  • 31 januari 2006
  • 160 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
160 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Beroemde farao’s Menes: Menes was de farao van Boven-Egypte. Hij veroverde Beneden-Egypte. Daar door werd hij de baas van heel Egypte. En was het land verenigd tot een staat. Cheops: Cheops was een slechte farao voor het volk. Hij dwong het volk aan zijn piramide te werken. En hij sloot de tempels. Hij liet zijn dochter werken als prostituee. Hatsjepsjoet: Eerste vrouwelijke farao. Zij werd farao doordat haar man dood ging. Het volk vond het een schande dat er een vrouwelijke farao aan de macht was. Ze kleedde zich als een man. De rede daarvan was dat ze zich schaamde. Achnaton: Was de farao die wou dat iedereen in dezelfde god geloofde. Ook wilde hij dat beeldende kunstenaars mensen en situatie veel meer natuurgetrouw afbeelden. De meeste mensen waren het daar niet mee eens en vonden dat on-Egyptisch en vonden Achnaton een onwaardige farao. De opvolger maakte aan al die dingen dus snel een eind.
Toetanchamon Al op zijn twaalfde werd hij farao. Verder is er niet zoveel over hem bekend. Toetanchamon is vooral bekent geworden door zijn graf. Zijn graf was nog heel erg gaaf omdat het niet geplunderd was door bandieten. Cleopatra: Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Eerst was ze een mede farao omdat haar man farao was. Haar man had haar weggejaagd. Ze nam zich voor dat ze farao van Egypte zou worden. Ze palmde Caesar in met behulp van haar vrouwelijkheid. Caesar zorgde ervoor dat Cleopatra tot farao werd gekroond. Toen Caesar werd vermoord besloot Cleopatra Antonius de Romein in te palmen. Toen Antonius werd verslagen door Octavianus en Octavianus Egypte als provincie van het Romeinse rijk nam pleegde Cleopatra zelfmoord. Ze wilde niet leven in een door Romeinen bestuurd Egypte. De farao was in oude Egypte de koning van het land. Hij was de belangrijkste man van het land. De farao was een godenzoon een zoon wan Re de zonnekoning. Tenminste dat geloofden de Egyptenaren. Ze geloofden dat de farao's de opdracht hadden om het land te regeren. De farao’s leefden in een groot paleis apart van de “gewone mens”. Als een farao iets wilde dan werd dat voor hem gemaakt. Wat de farao wou werd wet. Hij was de baas over alles en iedereen in zijn land. Omdat de farao zo machtig en belangrijk was kreeg hij een bijzonder graf: een piramide, en werd zijn lichaam gebalsemd(lees er meer over in: Mummies). Ook had hij meerdere vrouwen. Maar één vrouw was de Grote Koninklijke Vrouw of Grootste Vorstelijke Vrouw. Háár zoon werd de opvolger van de farao, en dus óók de heerser over Egypte. Nu even wat over het uiterlijk van de farao. Een farao had altijd een valse baard. We weten niet waarom maar de eerste farao's dat en die traditie bleef. Elke farao heeft een slang op zijn voorhoofd de Egyptenaren geloofden dat die de farao beschermt. De farao’s droegen ook een stierenstaart. Dit was een teken van macht en vruchtbaarheid.

REACTIES

G.

G.

de onderste regels kloppen niet

15 jaar geleden

I.

I.

intussen staat cheops bekend als een grote farao en kun jij een farao noemen die zijn volk geen pieramiede liet bouwen???

11 jaar geleden

M.

M.

Ik heb ene vraag : waardoor ging de farao menes dood??

8 jaar geleden

A.

A.

Ik vind het een verwarrend werkstuk. De standpunten zijn mij niet helemaal duidelijk.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.