Tijdschriftenonderzoek

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 800 woorden
  • 29 oktober 2005
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 6
70 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Stap 1: Deelvragen: A. welke tijdschriften zijn er? B. Welke daarvan zijn meisjes en welke daarvan zijn jongens bladen? C. Waaraan kun je meteen zien of een blad bedoeld is voor jongens of voor meisjes? D. Over welke onderwerpen schrijven meisjes bladen vooral en hoe zit dat bij jongensbladen? E. Hoe is de opmaak verschillend tussen jongens en meisjes bladen? F. Wat voor een reclame word er in meisjes bladen gemaakt en hoe is dat bij jongensbladen? G. Hoe is het taalgebruik in jongens en meisjes bladen? Stap 2: Met hoeveel personen werken we? We werken met 3 personen. Hoe is de werkverdeling? Stap1,5 en 6 doen we samen, maar stap 3 en 4 doen we verdeeld Daan en Rick typen het uit.
Stap 3: Het turven van onderwerpen in jongens en meisjes bladen. Blad1: De truckstar. Mode: 0 x
Make up: 0 x
Filmsterren: 0 x
Televisie: 2 x
Politiek: 0 x
Auto’s: 90 x
Blad2: De kijk. Mode: 0 x
Make up: 0 x
Filmsterren: 0 x
Televisie: 0 x
Politiek: 2 x
Auto’s: 15 x
Blad3: Fancy. Mode: 26 x
Make up: 14 x
Filmsterren: 11 x
Televisie: 4 x
Politiek: 0 x
Auto’s: 0 x
Blad4: Elle Girl. Mode: 52 x
Make up: 18 x
Filmsterren: 8 x
Televisie: 0 x
Politiek: 0x
auto’s: 0 x Stap 4: We maken een verslag met de gegevens die we gewonnen hebben met stap3. Blad1: Truckstar. In dit blad komen veel vrachtwagens en vrouwen aan bod, ook vertellend de eigenaars over hun truck bijvoorbeeld vertellen ze dan hoe ze aan de truck gekomen zijn. En ze vertellen vaak nog wat over zich zelf. En in dit blad word bijvoorbeeld reclame gemaakt voor petten en posters en ook voor meetings van truckstar. Blad2: De kijk. In dit blad word er veel over technologie, wetenschap en gadgets en ook politiek. Er zijn elke week een aantal bladzijdes bestemt voor elk onderwerp. Maar het grootste deel bestaat uit wetenschap, bijvoorbeeld dingen zoals het lichaam, planten en meer van dat soort dingen. In dit blad word reclame gemaakt voor gereedschap en auto’s. Blad3: Fancy. In dit blad komen mode , filmsterren, make up en feesten ter sprake. Over mode komen bijvoorbeeld schoenen , broeken en shirts aan bod. Daarbij geven ontwerpers hun mening over de kleding. Filmsterren worden besproken daarbij word een mening gegeven over hoe ze spelen in een bepaalde film. Ook word er vaak nagegaan hoe de personaliteit van de filmsterren is. In dit blad word reclame gemaakt voor make up en kleding. Blad4: Elle Girl
In dit blad komt voora hetzelfde voor als in de Fancy. Alleen is het dan wat uitgebreider en volwassener. De make up en kleding waarvoor reclame word gemaakt zijn vooral duurder en netter.
Stap 5: we gaan nu antwoord geven op de deelvragen. a. welke tijdschriften zijn er? Truckstar, Fancy, Elle Girl, De kijk, Penny, Power Unlimeted en Tina. b. welke daarvan zijn meisjes bladen en welke aarvan zijn jongens bladen. Meisjes bladen: Fancy, Elle Girl, Penny en Tina. c. waaraan kan je meteen zien of een blad voor jongens of voor meisjes bedoeld is? Vaak aan de voorkant al zijn er foto’s van mode ,paarden of mannen dan is het waarschijnlijk een meisjes blad. Staan er auto’s of vrouwen op de voorkant dan is het in de meeste gevallen een jongensblad. d. over welke onderwerpen schrijven meisjesbladen vooral en hoe zit dat bij jongensbladen? Meisjes bladen vooral over mode,mannen en make up en vaak ook over gevoelige dingen zoals verliefd zijn enzo. Jongens bladen gaan vaak over auto’s vrouwen en maffe dingen zoals bungeejumpen autoracen en skaten. e. hoe is de opmaak verschillend tussen jongens en meisjesbladen? In jongensbladen is de opmaak vaak wat kleurlozer en directer dan in meisjesbladen. En de foto’s zijn meer gericht op details in jongensbladen. In meisjes bladen worden veel felle kleuren gebruikt en zijn de foto’s gevoelig en op een grappige manier gemaakt. f. hoe wordt er reclame gemaakt voor jongens en meisjesbladen en is daar verschil tussen? In meisjes bladen wordt reclame gemaakt voor kleding, make up en parfum e daarbij wordt er reclame gemaakt voor allerlei evenementen zoals de huishoud beurs. In jongensbladen over auto’s, sexbladen, gereedschap en ook voor vele evenementen zoals dance events , auto meetings en huizenmarkten. g. hoe is het taalgebruik in jongens en meisjesbladen? In jongens bladen is het taalgebruik wat grover en harder ook wordt er weleens gescholden. In meisjes bladen is dit totaal niet het geval . Het taalgebruik is vaak soft en flauw te noemen. Stap 6. De jongensbladen waren voor ons interessanter dan de meisjesbladen. Maar dat zal andersom ook wel zo zijn. Verder was het maken van dit werkstuk best interessant. Maar soms werd het een beetje saai. En ook denk ik dat jongens en meiden het soms leuk vinden om in elkaars tijdschriften te lezen .dit geld trouwens ook voor ons. We hopen dat u iets aan dit verslag heeft.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.