Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vette Broodjes

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 200 woorden
  • 11 maart 2013
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
2 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Saucijzenbroodjes bevatten veel ongezond vet en zout. Maar ze kunnen natuurlijk gezonder! Een gemiddeld saucijzenbroodje bestaat voor ongeveer een kwart uit vet. Bijna de helft van dat vet is het ongezonde verzadigde vet.

Het verzadigde vet, komt deels door het gehakt, maar het bladerdeeg daar zit het meeste in.

Bijna de helft van de saucijzenbroodjes uit een test scoort matig of slecht als het om trans vet gaat.

Gemiddeld bevat een saucijzenbroodje van 70 gram ruim 1 gram zout! Met één broodje krijg je 1/6 van je dagelijkse zoutmaximum van gram 6 binnen.

Met de verse saucijzenbroodjes die je kant-en-klaar bij de supermarkt, bezinepomp en bakker koopt, is het iets beter gesteld dan met de thuisbakvariant.

Een negatieve uitschieter is het broodje dat het Wild Bean Café van tankstation BP maakt: met 2 gram zout per 100 gram saucijzenbrood krijg je in één keer een kwart van je dagelijkse zoutmaximum binnen.

Om alles heen heeft geen enkel saucijzenbroodje in de test een beter testoordeel dan redelijk.

De slechte margarine die voor veel slechte trans vet zorgt, moet weg samen met het vele zout. In de Schijf van Vijf zullen ze nooit komen, maar de saucijzenbroodjes zullen echt wat minder ongezond worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.