Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Streetdance

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 3e klas vmbo | 384 woorden
  • 3 februari 2009
  • 153 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
153 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Streetdance

Streetdance
Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj's, rappers, scratchers etc. De ene na de andere film kwam uit met daarin veel aandacht voor de streetdance-cultuur. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk steeds weer.

Waarom dansen mensen?
Mensen dansen omdat ze meestal hun gevoel, energie en creativiteit der in kwijt kunnen, om gewoon goed te worden en om bij de top kunnen of door het dansen dingen duidelijk te maken tegenover mensen.
Ik heb een paar keer Streetdance gedaan om te kijken wat het was en hoe het was om te dansen ik vond het heel erg leuk.


Hoe bewegen ze ?
De streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Een van de bekendste bewegingen is de snake. Deze is gebaseerd op de lenigheid van een slang. Het is hierbij eigenlijk de bedoeling dat de danser als het ware met zijn lichaam "rolt". Streetdance is "bouncen op de beat" men danst streetdance vooral op hiphop en R&B muziek.

Wat voor soort muziek dansen Streetdancers?
Streetdancers dansen voor al op Hiphop en R&B muziek. Een van de grootste inspiratiebronnen voor streetdance was MC Hammer, een oldschool rapper bekend om zijn danspasjes. Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Je gaat dansen op de beat, van het muziek gaat het muziek snel moet je zelf ook snel, gaat het muziek langzaam dan moet jij ook langzaam dansen.

Heeft Streetdance wedstrijden?
Ja, Streetdance is een internationale wedstrijdsport. Er komt veel training en talent bij kijken om de top te bereiken. De wedstrijden zijn te verdelen in leeftijdsgroepen, het gaat daarbij om de oudste van het team:
Mini-categorie (miniemen)
Minderjarige -categorie (cadetten)
Junior-categorie (junioren)
Jeugd categorie (jeugd)
Senior-categorie (senioren)
Elke categorie, behalve de mini’s , is onder te verdelen in nieuwkomers (B-klasse) en professionals (A-klasse). Daarnaast wordt er gestreden in teams, duo's en solo's.
Wil jij graag op Streetdance?
Als dit artikel je aan het denken zet , ga dan bij je sportschool informatie vragen. Meestal mag je altijd eerste les proberen. Zorg dat jij een van de beste word, en mee doet aan wedstrijden.
Of natuurlijk gewoon voor de FUN!

REACTIES

I.

I.

allemaal van wikkipedia

13 jaar geleden

N.

N.

Ja idd van Wikipedia!!
Alleen jij legt het veeeel beter uit

12 jaar geleden

S.

S.

Ik vond het in het mode niet heel goed ook niet heel slecht

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.