Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

piano

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 659 woorden
  • 17 oktober 2007
  • 464 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
464 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mijn spreekbeurt gaat over de piano.

Hoe ontstond de piano?
Bijna 1000 jaar geleden maakten de mensen hakkeborden.
Een hakkebord is een stevige plank waar snaren op gespannen werden. En dan hadden ze twee hamertjes en daarmee sloegen de mensen op de snaren,en zo komt er geluid af. Daarna werd de klavecimbel uitgevonden. Een klavecimbel is een soort piano alleen je kan er niet hard of zacht op spelen. Het is de grootste en belangrijkste instrument met getokkelde snaren. Door een toets in te drukken, tokkelt een kleine pen de snaar. Door heldere en zuivere geluid van het klavecimbel is het een populair toetsinstrument.
Ik zelf heb een keyboard. Een keyboard is eigenlijk een elektrische piano. Maar je kan er veel meer mee dan een piano. Op een keyboard staan vaak al liedjes voor de ritme. (laten horen). Op een keyboard kan je ook verschillende geluiden (hoorn, piano, viool) maken. Hoor maar eens… en je kan verschillende klanken maken, hoor maar eens (vibration). Mijn keyboard is niet echt meer een van de nieuwste, maar hij doet het nog goed. Omdat een keyboard elektrisch is, gaat het geluid als die ouder wordt ook minder mooi klinken.


Hoe werkt een piano?
Een piano heeft meestal 88 toetsen. Als je de voorkant van de piano afhaalt kan je alles van binnen zien. Aan de binnenkant van een piano zitten snaren, eigenlijk kan je haast wel zeggen dat het een snaarinstrument is. Maar dat is het niet, het is een toetsinstrument.
Alle hamertjes moeten gelijke zwaar zijn, en op de zelfde afstand van de snaar af zitten. Anders klinkt de piano vals. Onder aan de piano zitten twee pedalen, bij sommige zelfs drie. De rechter pedaal indrukt hoor je de klank langer omdat de dempers dan niet doen.
Je hoort alles dan door elkaar heen, dat kan niet met een keyboard. Alleen met een piano. Als je de linker pedaal in drukt hoor je het zachter, dat komt omdat de hamertjes dan dichter bij de snaren komen te staan.

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi is de beste pianospeler van Nederland.
(filmpje van Wibi Soerjadi laten zien!)(even op pauze zetten en zeggen dat hij hier natuurlijk wel heel veel op heeft geoefend.)
Wibi Soerjadi is pas heel laat begonnen met piano spelen.
Hij was al elf jaar toen hij pas piano ging spelen.
En toch is die zo goed geworden, dus als jullie nog een goeie pianist wil worden, je hebt nog kans.

Pianoles
Ik zelf zit op pianoles bij een vrouw bij wie mijn moeder werkt. Ze heet Lucy. Lucy heeft toen ze klein was op orgel les gezeten.
Ik zit nog niet lang op piano les, ongeveer 3 maanden. Toen ik ongeveer 7 jaar was had ik mijn eerste liedje geleerd, en die gaat zo; (laten horen).
Dit zijn de lesboeken, en dit is mijn huiswerkschrift. En dit is een cd die je helpt als je een liedje moet leren. (laten horen)

Dat is voor de ritme dat je het liedje goed kan leren. Moet ik eens een stukje spelen?
Dit liedje had ik een keer gehoord bij Lucy toen ik nog niet op pianoles zat. Toen hoorde ik hem keer bij een feest daar was een jongen die kon dat liedje ook. En toen keek ik hoe hij dat deed en toen kon ik alleen het begin. Toen ging ik een keer naar pianoles en toen speelde ik dat begin stukje. En toen zei ik tegen Lucy: wil je dat liedje ook nog een keer helemaal spelen? Toen zei ik wil je mij dat liedje ook wel leren? Dat wou ze wel.
Toen ging ik dat thuis ook heel vaak spelen. En toen ik heel veel had geoefend kon ik hem zo uit mijn hoofd spelen. Ik dacht dat ik dat zo kon spelen. Maar toen merkte ik dat je eerst heel veel moest oefenen voordat je dat kon spelen. Dan moet je eens denken aan die echte pianisten, hoeveel die moeten oefenen.

Soorten piano’s
-

REACTIES

C.

C.

hallo,
indrukwekkend hoor

13 jaar geleden

K.

K.

wie maakte piano

12 jaar geleden

I.

I.

ge kunt wel nie meer zien vanaf soorten pianos da staat er nie meer op he! en da moest ik juist hebben want ik ben ook een spreekbeurt aant maken dus zet da er tegoei op he

11 jaar geleden

I.

I.

en de piano is uitgevonden door Bartolomeo Cristofori

11 jaar geleden

J.

J.

Ik was 2 dagen toen ik voor het eerst een piano aanraakte en jij hebt het steeds over je zelf. bull shit

11 jaar geleden

G.

G.

WTF leer goede zinnen maken en leer betere werkstukken maken

10 jaar geleden

J.

J.

slecht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alleen over 'ik'

10 jaar geleden

A.

A.

Kort hoor

8 jaar geleden

F.

F.

mooi

7 jaar geleden

J.

J.

Yhyyh

7 jaar geleden

J.

J.

wat staat er onder soorten piano's zijn er?

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.