Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hip-Hop

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas havo | 528 woorden
  • 26 mei 2006
  • 136 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
136 keer beoordeeld

Hip-Hop! Inhoud - Geschiedenis. - De vier onderdelen. - Gedrag. - Kleding. Geschiedenis Je kan moeilijk een precieze datum geven van het ontstaan van Hip-hop, want het is langzaam, een beetje bij beetje gekomen en het groeit nu nog steeds. Maar het is ergens in de jaren 80 in New York begonnen, in de wijken Bronx en Brooklyn. De 4 Onderdelen De vier onderdelen van hip hop zijn: 1- DJ’en. 2- Rappen. 3- Graffiti. 4- Breakdance. 1- DJ’en. DJ’en betekent eigenlijk “cuttin en scratchen.” Dat is het mengen van een nummer en er rare geluiden uit proberen te krijgen. Dat doe je op een draaitafel.
2- Rappen. Onder rappen verstaan we het zingen van teksten onder ritme van het muziek. Eigenlijk werd dit emceeing genoemd naar de MC. Het vindt zijn oorsprong in Jamaica. 3- Graffiti. Graffiti begon eind jaren ´60 en begin jaren ´70. Eerst werden teksten op gebouwen geschreven, later verplaatste het zich naar de New Yorkse metro. Spray bussen werden geïntroduceerd en de letters werden versierd met tekeningen. Graffiti sloeg aan en verspreidde zich wereldwijd. 4- Dance. Een populaire vorm van hip-hop dans is breakdance. Het is ontstaan in de jaren 80 in New York. Het is begonnen met old school
Breakdance, oftewel de six step, groundwork en head spin. New school breakdance is wat je tegenwoordig meestal ziet, dat zijn trucjes als flare en airtrack. Gedrag In hiphop draait het vooral om respect. Respect voor jezelf en voor anderen. Respect krijg je door goed te kunnen rappen of dansen, gewaagde graffiti te maken, veel van muziek te weten en de juiste kleding te dragen. Maar ook door je houding. Cool zijn, echt zijn, rustig proberen te blijven en stoer doen. Bovendien gaat het in hiphop om originaliteit. Je mag wel nadoen en afkijken, maar je moet er iets mee doen. Je moet jouw manier van denken en verwerken in je muziek, graffiti, breakdance of iets anders. Je moet je eigen ding doen en geen kopie zijn van een ander. Kleding Stijl is het allerbelangrijkste in de hele hip hop Wereld. Je hebt bepaalde lijnen voor sommige dingen die je moet kunnen. Maar wat je ook ziet is een eigen stijl met kleding, iedereen heeft wel een eigen stijl. Anders ben je een wannabe. En als iemand dat doet, doet iemand dat bijvoorbeeld om erbij te horen en je wordt hier meestal zelf de dupe van omdat het niet gerespecteerd wordt. Daardoor dat bij breakdance ook vaak gekeken word bij de beoordeling van een battle is of je je eigen stijl er aan geeft. 1- Rappers. Rappers dragen veel wijde kleding. Gewoon omdat ze het lekker vinden zitten. 2- Breakdancers. De kleding van breakdancers verschilt met het soort dat ze doen. Je hebt zoals ik eerder al heb gezegd old school en new school. Old school zijn de mensen die vaak wijde kleren dragen Je ziet ook vaak dat ze een doek op hun hoofd hebben, dat is om makkelijker te draaien op hun hoofd. De new school mensen dragen vaak combinaties van wijde en strakke kleding. Ze hebben ook meer beschermers om, pols bandjes, elleboog bandjes en ze leggen een speciale mat op de grond.

REACTIES

A.

A.

Ik vind het heel goed,ook omdat ik er een spreekbeurt over doe,

14 jaar geleden

T.

T.

goed gedaan man

12 jaar geleden

A.

A.

erg grappig.............

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.