Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Karate

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 1e klas vwo | 437 woorden
  • 5 november 2004
  • 495 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
495 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat is karate? Het woord KARATE betekent letterlijk lege (Kara) hand (Te). Het is een vechtsport. Je mag hem alleen gebruiken tijdens noodgevallen. Net als judo. Veel mensen denken dat karate alleen gaat over het doorbreken van blokken hout. Maar dat is het zeker niet alleen. De meeste dingen die je tijdens zo’n les doet zijn schoppen en stoten. Geschiedenis Volgens de legende is karate ongeveer 2000 jaar geleden in China ontstaan. Hij is ontwikkeld door de Indische monnik Daruma Taichi. Hij onderwees in een klooster de Boeddistische leer. Zijn lessen waren zo zwaar dat zijn leerlingen om de beurt flauw vielen. Daarom ontwikkelde hij een techniek die zijn leerlingen geestelijk sterker moest maken en hen zou beschermen op verre reizen. Deze techniek kennen wij nu als karate. Kata’s Een kata is een schijngevecht. Je beeld je in dat er een tegenstander tegenover je staat. Een kata lijkt eerder op een soort dans dan op een gevecht. Een kata houdt in: een reeks technieken achter elkaar.
Les Je begint een les met het begroeten van de Sengsai. Dat is de karateleraar. Na het groeten doen we een warming-up. Die bestaat voornamelijk uit buikspieroefeningen omdat je op je buik de meeste stoten en schoppen krijgt. Na de warming-up kunnen we verschillende dingen gaan doen. Dat verschilt per les. We kunnen bijvoorbeeld kihon gaan doen. Dat betekent: beginoefeningen. Hierbij leer je de basistechnieken. We kunnen ook kata’s gaan doen. Omdat wij een gemengde groep hebben van verschillende niveaus doen wij de kata’s tot de kata die de hoogste bander moet kennen voor zijn examen. Dat is voor de beginners (zoals wij) soms best wel moeilijk. We kunnen ook kumite gaan doen. Dat is een vrij gevecht tussen twee mensen. Het gaat bij dit onderdeel niet om het hard raken van je tegenstander maar om jezelf te leren beheersen zodat je je tegenstander niet in elkaar mept. Als wij kumite doen dan mogen er verschillende niveaus tegen elkaar vechten. Zo kunnen de lage banders iets leren van de hoge banders en de hoge banders leren daarbij om zich te beheersen en rustig aan te doen zodat de lage bander ook de kans heeft om te verdedigen. Aan het einde van de les groet je af met dezelfde begroeting die je aan het begin van de les hebt gedaan. Deze begroeting is HOS. Kleding Bij karate heb je een pak aan. Dat pak bestaat uit een broek en een jas. De broek heet een Gi en het jasje heet een Kimono. Om je pak draag je een band. Aan die band kan je zien welk niveau je hebt.

REACTIES

D.

D.

ik vind dit een goede website voor mijn spreekbeurt!!! Proficiat!!

13 jaar geleden

C.

C.

Ja vind ik ook

8 jaar geleden

G.

G.

bij het onderdeel WAT IS KARATE? moet er geen hem staan maar het!!

13 jaar geleden

N.

N.

goed gedaan ik zit zelf ook op karate en wat je hebt geschreven klopt wel wens je veel plezier verder

12 jaar geleden

K.

K.

heel goed gedaan. ik zit ook zelf op karate!!!!!!!!!


Proficiat!!

11 jaar geleden

S.

S.

super leuk

10 jaar geleden

T.

T.

Thanx ik zit ook op karate alleen het is sensei en geen sengsai

9 jaar geleden

S.

S.

ik vind dit een goede website

9 jaar geleden

N.

N.

super thanks ik heb een 9

8 jaar geleden

A.

A.

het is niet HOS maar OS want ik zit zelf op karate

8 jaar geleden

A.

A.

Ik vind dat er veel te weinig informatie is, ik zit ook op karate, ik wauw eigelijk ook weten hoe het zit met de banden.

8 jaar geleden

J.

J.

leuk zo een website

8 jaar geleden

S.

S.

Goed uitgelegd

7 jaar geleden

A.

A.

dit is echt de beste site

6 jaar geleden

A.

A.

leuk

6 jaar geleden

A.

A.

ik heb perongeluk een vijf gedaan

6 jaar geleden

R.

R.

Super handig had mijn spreekbeurt in groep 8 over karate en heb een 8,5 met behulp van dit verslag! :D

6 jaar geleden

N.

N.

ik zit zelf op karate en heb zwarte band

5 jaar geleden

M.

M.



@nina: je bent dan echt goed nina

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.