Maxima

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 6 | 573 woorden
  • 11 juni 2003
  • 187 keer beoordeeld
Cijfer 6
187 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ik doe mijn spreekbeurt over Maxima omdat ze onze nieuwe koningin wordt. 1. Maxima’s geschiedenis. Maxima werd op 17 mei 1971 in Buenos Aires geboren als dochter van Jorge Horacio Zorreguieta en Maria Del Carmen Cerutti. Ze is zelf de oudste thuis. Ook heeft ze nog 2 broertjes en 1 zusje: Martin, Juan, en Ines. Ook heeft ze nog 3 halfzusjes uit een vorig huwelijk van haar vader met Marta Lopez Gil. Deze heten: Maria, Angeles en Dolores. Maxima komt uit Argentinië, een land in Zuid-Amerika. Daar heeft ze op een heel dure school gezeten. In 1988 ging ze 7 jaar economie studeren en in 1995 ging ze bij een bank in New York werken. Maxima is vernoemd naar haar overgrootmoeder, Maxima Bonorino. 2. Maxima’s vader In de politiek is er veel rumoer geweest over of Maxima nou wel of juist niet met Willem-Alexander mocht trouwen. En het komt niet door Maxima zelf. Nee, het komt door haar vader, Jorge Zorreguieta. Die is vroeger minister van landbouw geweest in Argentinië, toen daar een dictator aan de macht was. Sommige mensen waren het niet eens met die dictator, die Videla heet. Die mensen verdwenen plotseling of werden gemarteld en ook zelfs vermoord. Maxima’s vader wist hiervan af, omdat hij ook in die regering zat. Dit is een groot probleem voor de Nederlandse politiek. Toen werd uiteindelijk besloten dat Maxima’s vader niet op de bruiloft mag komen.
3. Maxima en Willem Alexander Maxima en Willem-Alexander hebben elkaar leren kennen op een feestje in Spanje. Eerst dacht ze dat ze met een gewone jongen te maken had, en toen ze hoorde dat hij de kroonprins van Nederland was, schrok ze dus wel even! Een paar maanden later is ze bij de Deutsche Bank in Brussel komen werken.Nu is ze gestopt met werken en woont tijdelijk in paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van koningin Beatrix en prins Claus. Op 19 januari 2001 vroeg kroonprins Willem-Alexander schaatsend op het ijs van de vijver van Huis ten Bosch aan Maxima of zij met hem wil trouwen.Ze zei meteen JA !!! 4. De verloving, de trouwdag en daarna Op vrijdag 30 maart werd de verloving bekendgemaakt door koningin Beatrix in een rechtstreekse televisie-uitzending.Toen de verloving bekendgemaakt werd, kenden prins Willem-Alexander en Maxima elkaar al bijna 2 jaar. Koningin Beatrix vindt het heel leuk dat Maxima onze nieuwe koningin wordt. Als ze getrouwd is, heet ze prinses van Oranje en als Willem-Alexander koning wordt heet ze koningin der Nederlanden. Maxima en Willem-Alexander trouwen op 2-2-2002, oftewel 2 februari 2002. Ze trouwen in Amsterdam. Nadat ze getrouwd zijn, gaan ze in Wassenaar wonen, op landgoed Eikenhorst. Hier heeft vroeger prinses Christina, de tante van Willem-Alexander gewoond. Het landgoed zelf is van prinses Juliana, de oma van Willem-Alexander. 5. Wat Nederland vind van Maxima Maxima is op dit moment al populairder dan koningin Beatrix. Dat komt waarschijnlijk doordat ze zich zo snel heeft aangepast en zo snel Nederlands heeft geleerd. Er zijn al barbie’s, puzzels, en zelfs parfums van Maxima in de winkels van Nederland. Maxima en Willem-Alexander zijn op dit moment nog bezig met een tour door alle provincies van Nederland. Bij elke tour die ze maakten werden ze hartelijk ontvangen. Ook zijn ze al in Overijssel geweest. Ze kwamen aan in Diepenheim en gingen ook naar Zwolle een kijkje nemen in het ziekenhuis daar. Maxima mocht een twee weken te vroeg geboren baby vasthouden. Ze zei tegen die baby: ’jij moet beter eten hoor”. Er zijn ook al internet-sites van Maxima.

REACTIES

H.

H.

handig hoor

13 jaar geleden

H.

H.

Leuk maar best kort.

10 jaar geleden

A.

A.

ik vond het aan de ene kant goed en de ander kant niet

9 jaar geleden

F.

F.

goede info voor werkstuk.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.