Hoofdstuk 6.4

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 153 woorden
  • 28 juni 2015
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 7
1 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Schiphol wordt beschouwt als een mainport, en is ook een overstappunt naar andere vluchten. Schiphol is net een soort van as in een wiel, de vluchten naar andere luchthavens zijn spaken. Dit wordt ook wel “hub and spokes” systeem genoemd.

Schiphol vervoert ook goederen. Dit zijn producten die de hoge kosten van luchttransport waard zijn, bijv. producten die maar kort gebruikt kunnen worden(de nieuwste mode), of goederen die snel moeten worden vervoerd(bepaald soort eten, bloemen).

Door globalisering vervoert Schiphol ook meer mensen en producten.

Bij Schiphol zijn veel internationale bedrijven en distributiecentra  gevestigd.Want de werknemers van een multinational met een hoofdkantoor vlakbij Schiphol kunnen makkelijk alle hoeken van Europa bereiken.

Mainport: Een knooppunt in de goederenstromen tussen de werelddelen.

Hub and spokes: een centrale luchthaven (hub), die intercontinentale reizigers verzamelt en verdeelt over luchthavens (spokes) van dat continent.

Multinational: Een bedrijf met vestigingen in verschillende landen.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.