Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The Da Vinci code door Dan Brown

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover The Da Vinci code
Shadow
  • Recensie door een scholier
  • 3e klas vwo | 292 woorden
  • 28 september 2005
  • 190 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
190 keer beoordeeld

Boekcover The Da Vinci code
Shadow
The Da Vinci code door Dan Brown
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De Da Vinci Code van Dan Brown

In Parijs mist professor Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven.

Langdon vlucht, geholpen door Sophie Neveu. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens 'Mona Lisa' het lijk gevonden is.

Langdon gaat terug, het Louvre in. Met Sophie samen begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen...


De schrijver van het boek, Dan Brown is ook bekend van o.a. : Het Bernini Mysterie en Het Juvenalis Dilemma.De Da Vinci Code heeft maandenlang op nummer 1 in de bestsellerlijst gestaan. Het boek is in 17 verschillende talen uitgegeven en er zijn meer dan 17 miljoen boeken van over de toonbank gegaan.
Op 19 mei 2006 komt de verfilming van het boek uit.

Ik vind De Da Vinci Code een heel spannend boek met boeiende details en interessante feiten over bijvoorbeeld: het Louvre, kerken en kathedralen,maar er staan ook een aantal fouten in, zo is de afschildering van het Opus Dei in De Da Vinci Code onnauwkeurig te noemen: zowel de algehele indruk als de vele details. Het zou onverantwoord zijn zich op basis van het lezen van De Da Vinci Code een mening over het Opus Dei te vormen.Het verhaal is een beetje eenzijdig geschreven.

Kortom: Het boek is een aanrader als je van spannende verhalen en interessante details houdt,maar het verhaal bestaat ook voor een groot deel uit fictie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Da Vinci code door Dan Brown"