Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CDA standpunten. Inleiding

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 5e klas havo | 300 woorden
  • 9 mei 2006
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 4
42 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding: - Investeren in infrastructuur. Door hoge lonen zijn we niet meer zo aantrekkelijk als vroeger dus moeten we dit zien te compenseren met een goede infrastructuur. - Door de vergrijzing hoge kosten in het sociale zekerheidsstelstel, daarom moeten we zorgen dat de werkzame beroepsbevolking zo groot mogelijk is en er moet streng gecontroleerd worden of de mensen in bijv. de WAO en bijstand daar wel echt ‘thuishoren’ - Zo min mogelijk regels en wetten voor bedrijven (sociaal & milieu bijv.). Zo blijven we concurrerend met andere landen. - Verschil tussen uitkeringen en de laagste lonen moeten groter worden om zodoende het werk aantrekkelijker te maken. Ook betere kinderopvang voor alleenstaande vrouwen zou de werkzame beroepsbevolking kunnen vergroten. Als dit voor de vrouwen niet te bekostigen is moet de overheid zich voor hun inzetten. - Discriminatie op de arbeidsmarkt moet bestreden worden. Prepensioen: Zo veel mogelijk tegengaan. Werk moet aantrekkelijk worden voor de ‘ouderen’ om door te blijven werken. Misschien moeten er beloningen worden uitgereikt aan degenen die langer doorwerken. Terug dringen van het aantal WAO'ers: Dit moet gebeuren door middel van strenge controles. En voor de WAO’ers moet er gekeken worden of ze wel werk kunnen doen waarbij hun ‘kwaal’ niet ballast wordt. Bedrijven moeten ook zorgen voor een veilige werkplaats zodat er geen ongevallen op het werk kunnen voorvallen. Terug dringen van de werkeloosheid: Dit moet gebeuren door het aantrekken van bedrijven. Hoe meer bedrijven, hoe meer werk er immers vrijkomt. En het verschil tussen de laagste lonen en uitkeringen moeten groter worden om het werk aantrekkelijker te maken. Hoe blijft Nederland aantrekkelijk als vestegingsland?: Zo min mogelijk strenge wetten en regels voor bedrijven (bijv. milieu), investeren in een goede infrastructuur om zodoende goede verbindingen te hebben en de bereikbaarheid binnen en tussen bedrijven soepel te laten lopen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.