Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Religie en de dood

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas havo | 275 woorden
  • 18 februari 2006
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
34 keer beoordeeld

Religie en de dood

De dood is iets waar veel mensen bang voor zijn. Doordat je nooit als levend wezen kan weten wat er na de dood is, zijn mensen dat zelf gaan bedenken. Zo zijn er verschillende religies ontstaan. Sommigen geloven in reïncarnatie. Dat betekent dat als je dood bent, je ziel dan in iets of iemand anders voortleeft. Je begint dus elke keer weer een nieuw leven. In reïncarnatie gelooft het boedhisme, het jodendom en het hindoeïsme. Sommige mensen denken juist weer dat je naar een andere wereld gaat als je dood bent. Zo geloven de katholieken en de christenen in de hemel: het eeuwige leven na het leven op aarde. In de islam denken ze dat er een andere wereld is. Het paradijs bij Allah.
Er zijn verschillende meningen over wat er met je lichaam moet gebeuren als je dood bent. Moet het worden begraven, of moet het worden gecremeerd. Het christendom, het katholicisme, de islam en het jodendom zeggen dat het lichaam moet worden begraven.

Euthanasie is het einigen van het lijden door iemand te doden. Het hindoeïsme zegt dat euthanasie nooit gebruikt mag worden. Ze denken dan dat het tijdstip van de dood wordt verstoord. Het jodendom, het christendom en het katholicisme zijn er ook tegen. Ze zegen dat het moment van leven en sterven in de handen moet zijn van de hemel. Wel mag een apparaat uitgeschakeld worden als dat het enig is dat de patiënt nog in leven houdt. De islam geeft helemaal geen toestemming voor euthanasie. Het boedhisme zegt dat degene die euthanasie pleegt (de dokter), het negatieve gevolgen voor hem kan hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.