Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Presidentenverkiezing Amerika

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • groep 8 | 503 woorden
  • 20 februari 2009
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
9 keer beoordeeld

Kort maar krachtig!

Presidentsverkiezingen Amerika

Inleiding
Deze tekst gaat over de presidentsverkiezing in Amerika, hierin ga ik proberen uit te leggen
Hoe de verkiezingen verlopen, wat er fout kan gaan? Tussen wie de presidentsverkiezingen gaan enz.

Het witte huis
Het witte huis kan je vergelijken met de tweede kamer, maar er zijn nog steeds verschillen met het witte huis. Om de vier jaar worden er verkiezingen gehouden in Amerika. Als deze wordt gehouden staan veel kandidaten klaar om de huidige president het moeilijk te maken. Dit keer was er nek-aan-nek-race tussen John Kerry en Bush.
Het witte huis heeft ongeveer 430 leden uit elke staat van de verenigde staten, er moet uit elke staat minstens 1 kandidaat naar het witte huis worden gestuurd.


De Kandidaten
De 2 overgebleven kandidaten die strijden om de presidentsschap voeren allebei tientallen campagnes om hen te overtuigen mensen waarom zij nou op “diegene” moeten stemmen. In allerlei staten gaan de 2 kandidaten proberen de mensen te overtuigen wat er zou gebeuren als hij opnieuw president wordt of de nieuwe.

Stemmen
De volk bepaalt wie de geschikte president voor Amerika wordt dit jaar ging het tussen Bush en Kerry. Om te laten weten wie zij de beste vonden gingen ze naar stemlokalen. Hier wordt hun stem uitgebracht. Uiteindelijk als iedereen heeft gestemd. Tellen ze de stemmen bijelkaar soms kunnen er foutjes optreden bij het tellen, hierdoor kan het langer duren. Elke staat heeft een uitslag daardoor kan het wel een dag of een paar dagen duren voor het bekend is wie de president uiteindelijk wordt. Ook kan er gefraudeerd worden dit gebeurde 4 jaar geleden toen het om Bush en Al Gore ging. Daarom moesten de stemmen opnieuw geteld worden,.Elke staat kiest zijn eigen kiesmannen.
Overtuigen
Heel veel aandacht wordt besteed aan het overtuigen van mensen
hiervoor wordt vaak reclame op tv gemaakt. Dat heeft Bush gedaan hij heeft een aantal verschillen met zichzelf en zijn tegenstander op tv laten zien. In kranten, tijdschriften enz wordt hier ook aandacht besteedt. Er wordt heel veel geld besteed aan die campagnes, reclame etc.met de hand gedaan.

Tussen wie gaan de verkiezingen
De verkiezingen gaan tussen Bush en Kerry. Hier gaat het tussen een republikein en een democraat.
Als ik moest kiezen koos ik voor Kerry omdat hij een iets beter mens is dan Bush.
Waarom?

Mening Bush:
Ik vind dat Bush niet had moeten winnen, want sinds hij president is gaat het steeds slechter met Amerika. Ook voert hij onnodige oorlogen met landen die eigenlijk niets hebben gedaan. Hij moet het zeker weten en niet wat hij denkt. En door hem vielen er veel slachtoffers aan beide kanten. Hij bemoeit zich met zaken waar hij eigenlijk niets mee te maken heeft. Ik vind niet dat hij Irak heeft bevrijd eigenlijk heeft hij het alleen maar erger gemaakt dan het al was.

Mening Kerry:


Ik weet niet zoveel over Kerry, maar in iedergeval vond hij de oorlog in Irak onnodig en daarom vind ik het beter dat hij de president wordt. En heeft hij ook betere plannen voor Amerika dan die van Bush.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.