Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Overstromingen in Bangladesh

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo | 417 woorden
  • 10 augustus 2005
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
25 keer beoordeeld

Deelvragen. 1 Wat is de topografie van het onderzoeksgebied ? Bangladesh ligt in het zuiden van Azië, aan de Golf van Bengalen. Het grenst voor het grootste deel aan India en ook een klein stukje aan Birma. Het ligt laag. Het grootste deel van het land is de rivierdelta van de Ganges en de Brahmaputra. Het is 143.998 km2 groot. Het land is dichtbevolkt. 2 Overstromingen komen voor in twee hoofdvormen. Welke twee? - door het overstromen van de rivieren - door een stormvloed langs de kust.
3 Hoe verklaar je het ontstaan van beide vormen? (Denk aan natuurlijke en menselijke factoren). Het komt doordat er heel veel regen valt in de moessontijd. Ook door de cyclonen, die het water van de zee over de kust laten lopen. De mensen in Bangladesh zijn arm. Ze hebben geen geld om dijken te bouwen. 4 Men vergelijkt Bangladesh en Nederland vaak met elkaar. In hoeverre lijken ze op elkaar, in hoeverre niet? Op elkaar lijken: - Ze liggen allebei laag - Ze hebben allebei grote rivieren - Ze liggen allebei aan zee - Ze hebben allebei de kans om te overstromen
Verschillen: - Nederland is rijk, Bangladesh is arm - Nederland heeft geen moesson - Nederland heeft geen cyclonen - Nederland heeft Deltawerken, Bangladesh niet. 5 Men denkt aan een soort Deltaplan voor Bangladesh. Wat is hierover je mening? Het zou goed zijn voor de overstromingen, omdat er dan veel minder mensen zouden sterven. Ze zouden ook minder geld nodig hebben voor cycloonbunkers, maar er zou ook veel minder vruchtbaar slib zijn en dan kunnen de mensen weer geen rijst enz. verbouwen. 6 Hebben ze in sommige jaargetijden meer last van overstromingen? Ja, in de regentijd (april-juni) en de moessontijd (dat zijn de zomermaanden) zijn de overstromingen het ergst. Vanaf november t/m februari is het veel droger, dus minder overstromingen. Hoofdvraag Hoe komt het dat er in Bangladesh zo vaak overstromingen zijn en dat daarbij zoveel slachtoffers vallen? Er zijn in Bangladesh veel overstromingen, omdat het laag ligt. Ze hebben de moesson, die geeft heel veel regen. De rivieren stromen dan over. Ook zijn er cyclonen, die het zeewater over de kust spoelen. Dat zijn vloedgolven. Er zijn geen duinen en dijken om het water van de rivieren en de zee tegen te houden. Bangladesh is dichtbevolkt, er wonen dus veel mensen. Ze wonen in de buurt van de rivieren, omdat de grond daar vruchtbaar is. Er zijn maar weinig cycloonbunkers. De mensen hebben geen stevige huizen. Als de rivieren dan overstromen, vallen er veel slachtoffers.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.