Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De platte TV

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 770 woorden
  • 21 mei 2001
  • 95 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
95 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De werking van de platte televisie Bij de platte tv wordt gebruik gemaakt van een plasmascherm. Het verschil tussen een gewone beeldbuis en een plasmascherm zit hem in de manier waarop de fosforen, lichtdragers, op de glasplaat tot oplichten worden gebracht. Bij een kathodestraalbuis, die in de normale tv's zit, gebeurt dit door een gefocusseerde elektronenbundel die wordt gestuurd door magneetvelden over de glasplaat te laten zwaaien, waarbij de intensiteit van de bundel varieert met de intensiteit van het weer te geven deel in het beeld. Dus als de bundel op plaats x op het scherm valt, dan hoort daar op dat moment de intensiteit bij die op die plaats het beeldscherm met de goede lichtsterkte laat oplichten. Dit gebeurt in wezen door drie bundels voor drie kleuren (rood, groen en blauw). De plasmatechnologie (die dus in platte tv’s wordt gebruikt) berust op een chemisch proces. Het lijkt ook op de manier waarop fluorescerende lampen werken. Er worden impulsen van een hoog voltage toegediend aan een aantal van de in totaal circa 400.000 pixels. Pixels zijn de, iets meer dan één vierkante millimeter grote, beeldelementen die worden gevormd op de plekken waar elektroden elkaar kruisen. Elke pixel zit in een apart kamertje gevuld met neon- en xenongas. Door die elektrische impuls wordt dit gasmengsel tijdelijk omgezet in plasma. Dat straalt dan UV-licht uit dat weer wordt gebruikt om UV-gevoelige kleurfosfors te prikkelen. De intensiteit van de gegeven elektriche impulsen varieert ook met de intensiteit van het licht uit al die pixelkamertjes. Door het gebruik van de plasmatechnologie kunnen tv-schermen veel groter worden dan de grootste nu al zijn. De technische problemen die nog te overwinnen zijn Er blijkt technisch steeds weer meer mogelijk dan men eerst voor mogelijk hield. Een beeldscherm zo groot als een kamermuur, of een kamermuur zo groot als een beeldscherm, het is maar net hoe je het bekijkt. Misschien is op den duur zelf het hele onterwerp van een beeldscherm achterhaald. Dan zit je meer in dan vóór het toestel, in een holografisch televisieapparaat, waarbij je je dankzij de driedimensionale weergave middenin het gebeuren bevindt. Er komen zeker nog verfijndere manieren om het geluid weer te geven. Misschien wordt een en ander gecombineerd met het gebruik van speciale sensoren die ook bepaalde tastprikkels kunnen overbrengen. Een soort ‘Voel-O-Rama’, waarbij je al je zintuigen kan gebruiken.
De afmetingen van een platte televisie Er is geen standaard maat voor de platte televisie. Per serie, soms ook per type, zijn er verschillende afmetingen gebruikt. Platte televisies in gebruik Ja, Philips is al begonnen met de verkoop van ‘The Flat TV’ en ook Sony en Panasonic hebben hun eigen platte tv-lijn. Kosten van een platte televisie De platte televisie is op dit moment nog heel erg duur, de 'Flat TV' kost zo rond de 35.000 gulden. Deze heeft een beelddiagonaal van 105 cm. Door de hoge prijs is de 'Flat TV' nog vooral iets voor de eerste kopersgroep en professionele instellingen zoals reclamebureaus, audiovisuele bedrijven e.d. De prijs zal de komende jaren nog wel dalen, maar het zal altijd wel een van de allerduurste televisies blijven die er zijn. Waarom is de platte televisie ontwikkeld? Aan de huidige televisies viel nog veel te veranderen. Het is steeds moeilijker om steeds grotere schermen te maken met de ‘oude’ techniek van de normale televisie. De grootste televisies wegen al gauw meer dan 100 kg en nemen enorm veel ruimte in. Aan de andere kant moeten de schermen wel steeds groter worden, want de hoeveelheid informatie die via de kabel binnenkomt wordt steeds groter. Om elk detail op een kleiner beelscherm van 80 cm te zien zou je op ongeveer anderhalve meter van de beeldbuis af moeten zitten. Een ander minpunt van de huidige televisie was dat het beeld vervormde of dat je niks kon zien, doordat er een lamp in de televisie reflecteerde. Bij de platte televisie zijn veel van dit soort problemen verholpen en zijn er ook veel extra dingen toegevoegd, zoals een vloeiendere overgang tussen opeenvolgende beelden, een beter geluid (Surround Sound) en het beeld is goed
te zien vanuit elke hoek van de kamer. De platte televisie zorgt voor een trillingvrij, contrastrijk beeld en heldere, natuurlijke kleuren. Ook speelt de platte televisie in op de snelle ontwikkeling van de communicatie techniek, zoals DVD en digitale beeldschermen.
De invloed van platte tv’s op de manier waarop mensen hun woonkamer inrichten Door zijn platte uitvoering neemt het dus minder ruimte in dan een ‘gewone’ televisie. Hierdoor kan je de platte televisie in moeilijke hoeken plaatsen of aan de muur hangen. Er komt dus veel meer plaats in het intrieur voor ander meubelstukken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.