Alicia Keys

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas vwo | 617 woorden
  • 30 april 2003
  • 164 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
164 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Artikel Alicia Keys: Biografie Alicia Keys is op 25 januari 1981 geboren in Manhattan, New York. Toen ze 5 jaar was, begon ze met pianolessen. Van haar moeder mocht ze vanalles opgeven, behalve pianoles. Ze studeerde op klassieke- en jazzmuziek. Toen Alicia 14 jaar was, schreef ze haar eerste nummer ‘Butterflyz’. Haar talent is heel erg beïnvloed, onder andere door haar zanglerares van de Professional Performance Arts School. Daar studeerde ze op haar zestiende af omdat ze op een veel hoger niveau zat dan haar leeftijdsgenoten. Op haar 17e tekende ze een platencontract bij Arista Records en schreef, produceerde en nam nummers op, net als Prince en d’Angelo. Een jaar later, in 1999 vond ze dat ze niet genoeg vrijheid had en kreeg een contract bij Clive Davis van J Records. Daar had ze helemaal haar eigen plekje gevonden. Dat is ook wel te horen op haar debuutalbum ‘Songs in a Minor’. Ze heeft over bijna heel de wereld nummer1-hits met haar uitgebrachte singles Fallin’, A Womans Worth, How Come You Don’t Call Me en Girlfriend. Bijna alle nummers schreef en produceerde ze zelf. Stijl Alicia heeft een heel eigen stijl. Ze is beïnvloed door artiesten zoals Lauryn Hill en Mary J Blige. Ze onderscheidt zich van andere artiesten door haar eigen geschreven nummers zelf te produceren. Ze heeft een magisch, eigen stemgeluid met invloeden van hiphop, R&B en soul. Alicia heeft veel muzikaal inzicht, vocale kracht en prachtige live-optredens. In bijna alle nummers hoor je de piano die ze zelf bespeelt. Alicia wordt ook weleens de Roberta Flack van deze tijd genoemd, zij is bekend van de hit ‘Killing me Softly’. Haar kledingstijl verschilt vaak, soms chique, sportief, oosters of iets anders. Haar haar is bijna altijd ingevlochten en steeds weer op een andere manier. Ook heeft ze vaak een hoed op.
Samenwerking Alicia Keys heeft met verschillende artiesten samengewerkt. Voor haar album met Jermaine Dupri(bij Girlfriend), Isaac Hayes(voor Rock With You) en Jimmy Cozier(bij Mr. man). Ook aan albums van andere artiesten heeft ze meegewerkt, met Eve(bij Gangsta Lovin’) en nog een keer met Eve en Angie Stone(bij Brotha). Ook heeft Alicia Keys soundtracks ingezongen voor bekende films zoals Shaft, Men in Black en Ali. Na de aanslagen van 11 september 2001 in Amerika, heeft ze meegewerkt, samen met veel andere artiesten voor het nummer ‘What’s Going On’. Ook heeft ze zelf nog een nummer geschreven en een concert voor de brandweerlieden gegeven. Awards Alicia Keys heeft al veel awards gewonnen in allerlei landen van de wereld. Bij sommige awardshows won ze er zelfs meer dan 4. Een paar bekende: - MTV Video Music Awards - Holland Edison Awards - Grammy Music Awards
Ook werd Alicia een paar keer voor een award genomineerd, die ze jammer genoeg niet won: Bijv. bij de MTV Video Music Awards: - MTV2 award - Best New Artist
Ze heeft in totaal al meer dan 50 verschillende awards gewonnen. Alicia-weetjes - Bij het concert voor de brandweermannen die betrokken waren bij de aanslagen van 11 september, zong Alicia het nummer ‘Someday We’ll All Be Free’ van Donny Hathaway. - Ze is anti-terrorist, maar geen aanhanger van de oorlogen in Afghanistan en Irak. - Ze las de roman ‘The Invisible Man’ van Ralph Ellison. Het boek gaat over een Afrikaanse/Amerikaanse mislukkeling in de maatschappij. Ze gebruikt het boek als inspiratiebron voor haar nummers. - Haar debuutalbum zou eerst ‘Soul Stories In a Minor’ genoemd worden, maar dat is veranderd in ‘Songs In a Minor’. In 2001 stond het album in de VS in de top-10 van de best verkochte albums. Alleen al in de VS werden er 4,1 miljoen albums verkocht. - Haar volgende album is in 2003 te verwachten.

REACTIES

A.

A.

hallo scholieren ik heb een fout gevonden alicia keys is niet geboren op 25 januari 1981 maar 25 januari 1980

xxxjes amalintjuh


16 jaar geleden

K.

K.

hej..jij heb wel mooj werkstuk gemaakt

20 jaar geleden

G.

G.

Hahaha!

14 jaar geleden

A.

A.

Goeie Werkstuk!!!!!

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.