Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Speech over de Paus

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Mondelinge opdracht door een scholier
  • 3e klas vwo | 432 woorden
  • 10 augustus 2005
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
23 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Geachte paus en andere aanwezigen,

Als eerste wil ik hierbij Paus Benedictus de 16de feliciteren met zijn nieuwe titel binnen de Katholieke Kerk. Ik wens u heel veel succes met uw nieuwe baan.

Iedereen weet hoe het met de vorige Paus, Paus Johannes Paulus II is afgelopen; tot zijn dood moest en ging hij door als Paus. Zelfs toen hij zo oud en ziek was, dat hij moest playbacken, ging hij door. Nou vraag ik mij wel af of hij zelf niet kon praten omdat hij zo ziek was of dat men had besloten dat de Paus maar moest gaan playbacken. Misschien wel omdat als hij op zijn eigen tempo zou praten, ten eerste niemand het zou verstaan en ten tweede omdat de Paus zo`n snel praattempo had, dat we dan nog over een maand of drie bezig waren.
Maar goed, de man deed nog steeds zijn best, nooit een keer rust. Zijn hele leven was hij al geestelijke en was hij al met het Katholieke geloof bezig. Zelfs toen hij al, bijna, dood was. Want als ik de geruchten moet geloven, was “Amen” het laatste woord dat hij over zijn lippen kreeg. Dan ben je wel een hele erge religie-freak als je het mij vraagt...

En of het dan nog niet allemaal genoeg is en als de man op hoge leeftijd eindelijk rust neemt en dood gaat, komt er nog een een of andere heilige die de arme Paus Johannes Paulus II dan zo nodig op zijn hoofd moet slaan met een zilveren hamer. Waar heeft deze man dat dan aan te danken?

Ik heb wel veel respect voor de oude Paus. Ondanks zijn leeftijd en ziekelijke toestand, wist hij met toespraken, een heel plein bomvol te krijgen met fans en aanhangers. Dat zie ik 50 Cent en een een of andere rapper nog niet snel doen op hun 84ste!

Als laatste heb ik nog twee tips voor u en voor de Pauzen die na u zullen komen:

Kom als vertegenwoordiger van de Katholieke Kerk met haar vele aanhangers, meer op voor de homo`s in onze samenleving, voor een man in een jurk is dat toch niet zo moeilijk?

En verder heb ik mij ook laten vertellen dat er in een condoom geen gaatjes zitten hoor, waar het Aids-virus door heen zou kunnen gaan.

En als laatste wil ik zeggen dat de volgende Paus iets meer creativiteit moet hebben. Als er al 16 pauzen zijn geweest met de zelfde naam, Benedictus.

Dan wens ik u heel veel succes met uw nieuwe baan en dan houden we nu even Pause.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.