Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

ballet

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 261 woorden
  • 26 maart 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ø Danssport, ballet.

Ballet is een danssport die meestal beoefent wordt door meisjes, maar er zijn ook jongens die aan ballet doen.

Geschiedenis.
Het ballet is eigenlijk begonnen in de 16de en 17de eeuw. Het werd gedanst aan de grote Europese hoven, bijvoorbeeld aan dat van Lodewijk XIV die ook nog aan ballet gedaan heeft. Ballet moest in die tijd precies en elegant zijn, omdat er dan ook vooral aan het hof gedanst werd. Aangezien dat ballet de voorloper van het klassiek ballet van nu is, is het niet zo verwonderlijk dat het ook nu nog heel precies en elegant is.

De kledij.
Als u training hebt, dan kunt u een tutu (een kort balletrokje) of een maillot aandoen. Er bestaan gewone leren balletschoenen, maar als u wat ouder en wat verder gevorderd bent kan u ook spitzen dragen. Spitzen (of pointes) zijn speciale balletschoenen met een harde top, die harde top is handig voor pirouettes,...

In ballet dragen de beginners een roze pakje. Diegenen die al verder gevorderd zijn mogen een zwarte maillot of tutu dragen.

De training.
Zoals bij de meeste sporten begint de training met de opwarming. De trainer geeft daarna grondoefeningen, springoefeningen (allegro), draaitechnieken of arm- en hoofdoefeningen op.

Ballettermen.
De meeste ballettermen komen uit het Frans, omdat ballet ontstaan is in Frankrijk.
U hebt bijvoorbeeld plié of de pirouette,…

Wedstrijden.
Er zijn niet veel balletwedstrijden, maar u kunt wel in een theater balletvoorstellingen gaan bekijken. Meestal zijn er ook mensen in de zaal aanwezig om te kijken en te zeggen wat er nog beter gedaan kan worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.