Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Marktonderzoek Agenda's

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 3e klas vmbo | 622 woorden
  • 29 oktober 2005
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
71 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Marktonderzoek: Productbeleid: Mijn agenda heeft een vrolijke, kleurige en vooral opvallende kaft met veel plaatjes en informatie over bijv. bekende mensen erin en het is wat gespecialiseerd voor meisjes en onze interesses. Mijn agenda is minder aantrekkelijk doordat de opschrijfregeltjes erg klein zijn, de kaft word erg snel lelijk en gaat snel omvouwen en er zijn te weinig notitie bladzijdes. Dat zou er wel in moeten zitten want een scholier moet vaak aantekeningen maken voor het huiswerk wat dan dus niet op de opschrijfregels past en op een notitie bladzijde moet. Dat is dus wel erg belangrijk als productbeleid! Prijsbeleid: Ik vind dat de prijs heel veel uit maakt voor de verkoop, als een agenda heel goedkoop is heeft het geen status voor de jongeren die ‘stoer’ willen zijn en een merk agenda willen hebben. Maar voor kinderen en hun ouders die niet zoveel geld hebben is de prijs eigenlijk nog veel belangrijker. Ook omdat alle schoolspullen die je nodig hebt totaal al heel erg duur zijn. Ik vind dat €9,50 een goede prijs is voor een agenda. Dat zullen veel jongeren wel kopen. Maar er moeten ook wel wat goedkopere agenda’s te koop zijn, voor bijv. €7,50 voor de wat ‘armere’ mensen.
Plaatsbeleid: Ik koop mijn agenda altijd bij de school campus van de Vroom & Dreesman. Die hebben een ruim aanbod van agenda’s en andere schoolspullen en zitten in de buurt en zijn niet zo heel duur. Ik vind de school campus van V & D heel goed, want daar komen veel jongeren omdat het goed bekend is, overal zit wel een vestiging en ze leveren kwaliteit. Hun prijzen zijn niet het laagst maar ook zeker niet het hoogst. De goede verkoopcijfers bewijzen hun populariteit. Promotiebeleid: Ik wist dat mijn agenda te koop was doordat het een agenda is van een bedrijf wat een bekend tijdschrift heeft is en er dus advertenties in hun tijdschriften en op hun website stonden. Dit is een hele goede manier van promotie, ook is het slim om op tv zenders zoals: TMF, The Box en MTV te promoten omdat dit door veel jongeren uit hun doelgroep word bekeken. Ook op het internet en natuurlijk posters ophangen in middelbare scholen. Productbeleid: • Wat vind jij het leukste/mooiste aan jouw agenda? • Wat zou er niet in/op/aan jou agenda moeten? Prijsbeleid: • Zou jij een agenda duurder als €9,50 kopen? • Bij welke prijs krijg je het gevoel dat het niet stoer/hip is? Plaatsbeleid: • Waar koop jij je agenda het liefst? • Welke winkel heeft de meeste keuzes? Promotiebeleid: • Hoe werd jou agenda gepromoot en vond je dat goed? • Hoe zou jij jouw agenda willen aanprijzen? De vragen aan medescholieren: Consument 1 zegt: Mijn agenda moet wel van een bekend merk zijn! Consument 2 zegt: Ik wil niet dat iedereen dezelfde agenda als mij heeft, ik wil graag een originele agenda, dan kan ik zelf ontdekken wat erin staat. Consument 3 zegt: Ik wil graag een kleine agenda die niet zwaar is, me boeken zijn al zwaar genoeg en een kleine agenda gaat makkelijk overal mee naar toe! Voor de uitgever: Beste uitgever(s) uit mijn onderzoek kan ik concluderen dat de doelgroep voor uw agenda’s graag een agenda van een bekend merk willen, de prijs mag best wel duur zijn aangezien de prijsstatus die ‘stoer’ is. De agenda’s moeten ook stevig en compact zijn vanwege het grote aantal boeken in een schooltas. Buiten het huiswerk erin opschrijven moet er ook wat informatie instaan om je ook voor/na de les te kunnen vermaken. De promotie is heel belangrijk, dan weten ze wat ‘in’ is en dan kunnen ze erbij horen wat hun een goed gevoel geeft. Ik hoop dat u hier iets aan heeft om een ‘perfecte’ agenda te maken.

REACTIES

H.

H.

wat n mooi werkstuk

16 jaar geleden

J.

J.

nah niet gebruiken, beetje rare info, niet echt gericht op het onderwerp..

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.