Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pearl Harbor (2001)

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 566 woorden
  • 1 mei 2015
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
8 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inhoud: Rafe en Danny zijn goede vrienden, en zijn alle twee piloot van het Amerikaanse leger. De tweede wereldoorlog begint en Rafe wil graag vechten tegen de Nazi's en meldt zich vrijwillig aan. Rafe ontmoet een verpleegster (Evelyn) waarmee hij een relatie krijgt.

Na een poos horen Danny en Evelyn dat Rafe is omgekomen in het gevecht. Danny en Evelyn geven elkaar steun en uit eindelijk liefde en krijgen dus een relatie. Even later horen ze dat Rafe nog in leven is, hij komt onverwachts terug en merkt al meteen dat Danny iets met Evelyn heeft hij is kwaad. Als ze even later in de kroeg zijn is Rafe het zat en valt Danny aan, een groot vechtpartij. De volgende ochtend 7 december 1941 vallen de Japanners Pearl Harbor aan. Er vielen veel doden en alle gevechtsboten zijn ook niet meer te redden. Na de aanval wil Amerika Japan terug pakken. Rafe, Danny en andere piloten werden gevraagd of ze Japan kapot willen maken. 
Voordat ze vertrekken vertelt Evelyn aan Rafe dat ze zwanger is van Danny.
Als ze Japan hebben gehad moeten ze naar China dat halen ze net met de brandstof, ze storten neer maar op de verkeerde manier omdat er niet genoeg brandstof is. Danny is wat verzwakt door het neerstorten. Chinezen komen plotseling en beginnen te schieten, Rafe pakt een geweer en schiet een paar Chinezen neer en een chinees raakt Danny ook en hij gaat langzaam aan dood. Voordat dat gebeurt probeert Rafe Danny zo sterk mogelijk te houden en vertelt dat hij vader word.
Rafe en Evelyn zijn weer terug bij elkaar en voeden samen het kindje op. Ze noemen hem Danny.   

Personen: Ben Affleck--> Rafe 

                   Kate Beckinsale--> Evelyn
                   Josh Hartnett--> Danny

Plaats: Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten. Het past goed in de film want daar was namelijk ook oorlog in de tweede wereldoorlog.

Tijd: Het verhaal speelt zich in de tweede wereldoorlog. Het verhaal duurt een paar jaar tot dat de oorlog voorbij is. Van 1941-1945.

Begin: In het begin zie je Danny en Rafe als twee kleine jongens, en speelden toen al met               vliegtuigen.

Einde: Ik vind dat het een open einde heeft omdat, ik wel wil weten hoe dat kind opgroeit of hij ook een piloot word. In de laatste beelden zie je dat Rafe terug komt met het vliegtuig en Evelyn ziet dat ze een doodskist mee hebben. En dat Danny (zoon van Evelyn) met Rafe in het vliegtuig ziet.

Muziek: Het muziek past er bij als het romantisch is dan zit er ook een romantisch muziekje bij en als er drama is een dramatisch muziekje.

Titel: Pearl Harbor heeft iets te maken met de oorlog omdat de Japanners Pearl Harbor aanviel met atoombommen en in de film kwam dat er ook in voor. 
Beoordeling: Ik vond het een leuke film op de manier van interessant want, het is geen leuke film. Ik vond de muziek er wel bij passen. Het was een spannend/ontroerend verhaal omdat, de spanning er was hoe het af zal lopen. En het ziet er nog al zielig uit als je allemaal mensen in de lucht ziet vliegen als de atoombommen af gaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pearl Harbor (2001)"