Jaaaa! Deze week werd ons uithoudings- en samenwerkingsvermogen op de proef gesteld. Samen met de Fijne Vrienden werden we opgesloten in een Escape Room en er werd geblubberd en gesopt bij de populairste obstacle run van de Benelux: Mudmasters. Wie was deze week de grootste bikkel? #TeamDesi of #TeamJeske? Vertel het ons in de comments!
Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Het is 18:00u geweest, wij zijn naar huis. We proberen je Whatsapp vragen nog steeds te beantwoorden tussen de soep door, maar het kan iets langer duren!

Der Tunnel

Duits

Filmverslag

Der Tunnel (2001)

5.2 / 10
5e klas vwo
  • Anoniem
  • NL
  • 267 woorden
  • 6860 keer
    6 deze maand
  • 3 april 2009
1) Wat is de historische achtergrond van het verhaal? (minstens 50 woorden)
In 1961 werd de Berlijnse Muur gebouwd. Deze betonnen muur was er om migratie van Oost- naar West-Berlijn tegen te gaan. Oost-Berlijn was namelijk communistisch en West-Berlijn kapitalistisch, in het Westen had de bevolking dus meer vrijheid.
De Muur werd zeer streng bewaakt. Er zijn wel veel vluchtpogingen geweest, de meeste van deze vluchtelingen zijn doodgeschoten. Er waren ook een aantal pogingen die wel lukten.


2) Beschrijf 3 belangrijke personages. (minstens 50 woorden)
- Harry Melchior is een Oost-Duitse topzwemmer, hij vlucht echter naar het Westen. Eenmaal in het Westen wil hij ook zijn familie naar West-Berlijn halen. Daarom besluit hij een tunnel te graven van het Westen naar het Oosten.
- Friederike ‘Fritzi’ Scholz dringt in bij de mannen die een tunnel aan het graven zijn. Ze heeft ze afgeluisterd in een café en wil meedoen. 
- Matthis Hiller is een vriend van Harry Melchior die ook naar het Westen vlucht. Hij is ingenieur en dat komt goed van pas bij het graven van de tunnel.

3) Geef een korte samenvatting. (minstens 50 woorden)
De Oost-Duitse Harry Melchior wil naar het Westen vluchten. Ook zijn vriend Matthis Hiller wil naar West-Berlijn en hij gaat Harry voor, maar zijn vriendin Carola wordt opgepakt. Harry komt dan op het idee een tunnel onder de Muur door te graven. Samen met nog een paar anderen beginnen ze het plan uit te werken. Aangezien het werk langzamer gaat dan gedacht, worden er meerdere personen bij het project betrokken.
Een Amerikaanse televisiezender biedt ze tenslotte financiële ondersteuning.

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Omdat je geen profiel hebt kan je stem niet aangepast worden.
Maak hier een profiel aan.


Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

Sneller en makkelijker reageren?
Login of maak een profiel aan

9491

reacties

Dit moeten wij dus doen, in het Duits, op 3 havo....
door Nick Meurers (reageren) op 10 april 2015 om 19:09