Der Tunnel (2001)

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 258 woorden
  • 6 april 2009
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
109 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1) Wat is de historische achtergrond van het verhaal? (minstens 50 woorden)
In 1961 werd de Berlijnse Muur gebouwd. Deze betonnen muur was er om migratie van Oost- naar West-Berlijn tegen te gaan. Oost-Berlijn was namelijk communistisch en West-Berlijn kapitalistisch, in het Westen had de bevolking dus meer vrijheid.
De Muur werd zeer streng bewaakt. Er zijn wel veel vluchtpogingen geweest, de meeste van deze vluchtelingen zijn doodgeschoten. Er waren ook een aantal pogingen die wel lukten.

2) Beschrijf 3 belangrijke personages. (minstens 50 woorden)
- Harry Melchior is een Oost-Duitse topzwemmer, hij vlucht echter naar het Westen. Eenmaal in het Westen wil hij ook zijn familie naar West-Berlijn halen. Daarom besluit hij een tunnel te graven van het Westen naar het Oosten.

- Friederike ‘Fritzi’ Scholz dringt in bij de mannen die een tunnel aan het graven zijn. Ze heeft ze afgeluisterd in een café en wil meedoen. 
- Matthis Hiller is een vriend van Harry Melchior die ook naar het Westen vlucht. Hij is ingenieur en dat komt goed van pas bij het graven van de tunnel.

3) Geef een korte samenvatting. (minstens 50 woorden)
De Oost-Duitse Harry Melchior wil naar het Westen vluchten. Ook zijn vriend Matthis Hiller wil naar West-Berlijn en hij gaat Harry voor, maar zijn vriendin Carola wordt opgepakt. Harry komt dan op het idee een tunnel onder de Muur door te graven. Samen met nog een paar anderen beginnen ze het plan uit te werken. Aangezien het werk langzamer gaat dan gedacht, worden er meerdere personen bij het project betrokken.
Een Amerikaanse televisiezender biedt ze tenslotte financiële ondersteuning.

REACTIES

N.

N.

Dit moeten wij dus doen, in het Duits, op 3 havo....

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Der Tunnel (2001)"