Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vet hard (2005)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1229 woorden
  • 8 februari 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
14 keer beoordeeld

Hoe heet de film die je hebt gezien?
1. De film die ik gezien heb heet “Vet Hard”
Wie heeft de film geregiseerd?
2. “Vet Hard” is geregiseerd door Tim Oliehoek
Wie zijn de hoofdrolspelers?
De hoofdrolspelers zijn:
- Jack Wouterse (Bennie)
- Kurt Rogiers (Koen)
- Bracha van Doesburgh (Katia)
- Cas Jansen (Martin)
- Johnny De Mol (Peter)
Uit welk land komt de film?
“Vet Hard” is een Nederlandse remake van de deense film “Old men in new cars”
Waar en wanneer heb je de film gezien?

3. Ik heb de film “Vet Hard” gezien in het Burgerweeshuis op 18 oktober 2005.
Waar ging de film over?
4. De film “Vet Hard” ging over snackbarhouder Bennie die na 5 jaar gevangenisstraf vrijkomt. Zodra hij vrijomt krijgt hij te horen dat zijn stefvader Mast op sterven ligt. In de film zie je hoe Bennie, Martin en Peter op allerlei manieren aan geld voor een illegale lever voor Mast proberen te komen.
Heeft de film volgens jou een boodschap?
5. Nee, ik heb niet het idee dat ik iets geleerd heb van deze film
Op welke locaties speelt de film zich af?
6. de film speelt zich op veel vershillende locaties af, een aantal locaties waar de film zich afspeelt zijn:
- Het ziekenhuis waar Mast ligt
- De snackbar van Bennie
- Schiphol Airport
7. Wat voor soort kleding droegen de acteurs?
De acteurs van “Vet Hard” droegen niet echt opvallende kleding. Het enige opvallende kledingstuk dat je zag in de film was de fel oranje trui van Bennie.
8. Wie vond je de beste acteur/actrice?
De beste acteur vond ik Jack Wouterse, dit kwam onder andere door het feit dat hij een goed gevoel voor humor had en ook de juister persoon was om deze rol te vervullen.
Als je hem zo ziet heeft hij ook wel iets weg van een crimineel.

9. Welke rol speelde de muziek in de film?
De muziek speelde niet echt een belangrijke rol in deze film, er kwam weinig muziek in voor.
Welke opvallende geluidseffecten kun je je herinneren?
Een van de meest opvallende geluidseffecten in deze film was de ringtone van Bennie, dat was namelijk de soundtrack van de film.

10. Op welke momenten speelt het montagewerk een belangrijke rol?
Het belangrijkste moment waar montagewerk van pas kwam was op het moment dat Bennie, Katia, Martin en en Peter door de lucht vlogen in hun auto. Het was alleen wel erg jammer dat dit er erg ongeloofwaardig uitzag.
11. Wat vind je zelf van deze film?
“Vet Hard” zat boordevol humor, dat vond ik een groot pluspunt. Wat ook leuk was vond ik dat er ook wel aardig wat actie in zat. Wat ik minder goed vond van deze film was dat ik het verhaal erg zwak vond en sommige beelden er erg nep uitzagen.
12. Wat vond je de mooiste scene en waarom?
De laatste scene van de film vond ik het leukste. Dit was de scene waarbij je Bennie, Katia, Martin en en Peter door de lucht zag vliegen in een gekaapt vliegtuig-geldtransport. Dit vond ik een leuke scene omdat er humor in zat en ook humor. Het leukste was dat je op het laatst de zieke Mast achter het stuur van een gekaapte wagen zag zitten.
13. Wat is jouw advies aan anderen over deze film?

Hou je van humor en actie? Ga dan wel naar deze film!
Hou je van films met romantiek en/of een goed verhaal? Ga dan niet naar deze film!

Waarom heb je juist voor deze film gekozen?
Ik heb voor de film “Vet Hard” gekozen omdat ik hem toevallig zag staan op het programma van het Burgerweeshuis. Ook koos ik voor deze film omdat ik nog een verslag voor CKV moest inleveren en me dit een mooie gelegenheid leek.
Was het de eerste keer dat je zoiets bezocht?
Nee, het was niet de eerste keer dat ik naar een film ging maar wel de eerste keer dat ik naar de film in het Burgerweeshuis ging.
Wat waren je verwachtingen?
Ik had niet van deze film verwacht dat er zulke slechte beelden in zouden zitten, maar wat ik ook niet had gedacht was dat er ook nog humor in deze film zat. Ik dacht dat het een en al actie was.
Heb je door je bezoek een andere kijk gekregen op deze kunstvorm?
Nee, ik ben niet anders tegen films aan gaan kijken maar ik denk wel dat ik nu vaker naar het Burgerweeshuis zal gaan mocht er weer eens een leuke film draaien.
Is deze activiteit een echte aanrader?

Voor de mensen die van films met actie en humor houden is het inderdaad een aanrader. Voor mensen die houden van een film die mooi gemonteerd is, is dit geen aanrader.
Aan de ene kant hoor ik bij de mensen die van actie en humor en actie houden, maar aan de andere kant ook wel bij de mensen die houden van een goed gemonteerde film. Ik vond het er namelijk zo slecht uitzien af en toe.
Dat is waarom ik als cijfer uitkom op een 7.

Jack Wouterse speelt hoofdrol in actiekomedie VET HARD!
Jack Wouters zal de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe actiekomedie VET HARD!, te regisseren door de pas met een studenten Oscar genomineerde regisseur Tim Oliehoek.
VET HARD! is een remake van de Deense gangsterkomedie OLD MEN IN NEW CARS van schrijver Anders Thomas Jensen. Deze film was door de vele sensationele stunts gecombineerd met humor een enorm commercieel succes in Denemarken met meer dan 350.000 bezoekers. Een genre wat tot een aantal jaren geleden ook een beproefde formule was van Tim Oliehoek’s idool Dick Maas.
VET HARD! vertelt over gangster Bennie (Jack Wouterse)die uit de cel komt en een nieuw leven als restauranthouder wil beginnen. Zo snel als hij wordt ingehaald door zijn criminele verleden, zo snel volgen de actiescènes zich op en verzamelt hij steeds meer levende en dode idioten om zich heen.
Jack Wouterse (PIETJE BELL, TEMMINK, KRUIMELTJE, DE NOORDERLINGEN, GRIJPSTRA EN DE GIER) reageerde meteen enthousiast na het lezen van het script. “Verhaal en personage spraken me direct aan. Ook ben ik overtuigd van de talenten van Tim Oliehoek. Ik kijk dus erg uit naar het moment dat we aan dit ambitieuze project kunnen beginnen”, aldus een enthousiaste Wouterse.
Regisseur van de film wordt de jonge Nederlander Tim Oliehoek die onlangs is genomineerd voor een studenten Oscar genoemd voor zijn korte film THE CHAMP. Oliehoek wordt beschouwd als de meest talentvolle Nederlandse regisseur van het ogenblik. Zijn film SPOOR 1 kreeg goede tot zeer goede kritieken net als de actiefilm BUY OR DIE. Deze maakte hij zelf met een amateur-camera om toegelaten te worden tot de filmacademie en kreeg hiermee meteen grote aandacht van de landelijke pers. “Ik vind het geweldig dat Jack toegezegd heeft, vooral omdat hij mijn eerste keus was. Toen ik de originele versie voor het eerst zag moest ik meteen aan hem denken. Hij heeft een ruige, maar tegelijk ook een zeer sympathieke kant. Precies als de hoofdpersoon Bennie in VET HARD”, aldus Tim.
Vet Hard! wordt geproduceerd door Fu Works (COSTA!, PHILEINE ZEGT SORRY) in Nederland en A Private View (SCIENCE FICTION) in België en in samenwerking met het Nederlandse Corrino en het Deense Thura Film (OLD MEN IN NEW CARS). Het script is geschreven door Jan Verheijen (Team Spirit de Vlaamse remake van All Stars) en Wijo Koek (Costa!).


Bron: http://forum.scholieren.com/showthread.php?threadid=506272

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vet hard (2005)"