Monster (2003)

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 552 woorden
  • 23 mei 2004
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
36 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Film kijkwijzer. 1. hoe heet de film? Monster 2. wie heeft de film gemaakt? De regisseur is patty jenkins
De hoofdrolspelers zijn: charliz theron & cristina ricci. 3. wanneer en waar heb je de film gezien? Zaterdag 24 april, alhambra enschede. 4. waar gaat de film over? Zie volgende bladzijde met de samenvatting. 5.heeft de film volgens jou een bepaalde bedoeling of boodschap? Ik denk om te laten zien dat hoer zijn meer moet worden gewardeerd
En dat de doodstraf niet altijd eerlijk is.
6. op welke locatie speelt de film zich af? Het speelt zich af een kleine stad de naam hiervan weet ik niet. 7. wat voor een soort kleding droegen de acteurs? Lee dit is de prostituee draagt oude kleding en ziet er heel onverzorgd uit. Haar vriendin selby ziet er wel normaal uit. 8. wie vond je de besta acteur/actrice? Ik vond Lee (charliz theron) het beste omdat
Dit een waargebeurd verhaal is en ze heel erg leek op de echte Serie moordenaressse
En ze haar rol heel goed speelde. 9. welke rol speelde de muziek in de film? Eigenlijk kwam er bijna geen muziek voor in de film. Er kwam 1 keer muziek voor en dat was op het moment dat Lee en Selby met elkaar stonden te zoenen. 10. welke opvallende geluidseffecten kun je je herinneren? Het moment waarop op Lee werd verkracht met een ijzeren staaf toen hoorde je hele snelle en enge muziek. 11. Op welk moment speelt camerawerk een belangrijke rol? Op de momenten dat Lee mensen vermoorde dat was echt heel mooi gefilmd.
12. Je eigen ervaring? Ik vond het een hele mooie film wel een beetje zielig op het eind maar wel heel mooi ik vond de film er geloofwaardig. Samenvatting. Het gaat over een meisje Lee die een hoer is. Als ze op een avond zelfmoord wil plegen maar eest haar verdiende geld nog op wil maken in een cafe ontmoet ze selby een 10 jaar jonger meisje. Op een gegeven moment worden ze verliefd en ontstaat er dus een lesbische relatie. Ze gaan samenwonen en Lee wil stoppen met tippelen. Het stoppen met tippelen kan niet omdat ze anders geen geld hebben . Lee besluit weer de straat op te gaan en geld te gaan verdienen totdat ze bij een man in de auto stapt en een vast bedrag hadden afgesproken voor de seks die zij hem zal geven. Als die man op een gegeven moment meer wil vind Lee dat hij dan ook meer moet betalen dit wil hij niet en slaat haar neer. Hij neemt haar mee naar een afgelegen weggetje en verkracht haar met een ijzeren staaf Lee weet los te komen en schiet hem neer. Zo schiet ze nog meer mensen neer met de reden dat haar volgende klant een kinderverkrachter is omdat ze hem papa moet noemen als hij met aan het vrijen is. Dit wil ze niet en schiet hem ook neer. En haar daarop volgende 3 klanten zijn volgens haar ook niet te vertrouwen en ze schiet hen ook neer. In één keer komt de politie de dader op het spoor en zoeken Lee en Selby. Van Lee’s laatst verdiende geld koopt ze een ticket voor Selby om weg te gaan. Dit is dan ook de laatste keer dat ze elkaar zien. 2 dagen later wordt Lee opgepakt en veroordeeld. 15 jaar na haar veroordeling wordt ze geëlektrocuteerd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Monster (2003)"