Die Another Day (2002)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 658 woorden
  • 9 mei 2003
  • 80 keer beoordeeld
Cijfer 7
80 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De film begint dat James Bond op een surfplank aan land komt in de gedemilitariseerde zone tussen Noord en Zuid-Korea.
Hier maakt hij iemand diamaten afhandig die gebruikt zullen worden om wapens te kopen.
Met deze diamanten gaat hij naar een kamp dat in die zone ligt, waar meer dan 1 miljoen land mijnen liggen.
Tijdens het showen van de wapens wordt Bond ontmaskerd als Britse spion, door de koffer met diamanten te laten ontploffen weet hij te ontsnappen en ontstaat er een wilde achtervolging, met hovercrafts die over de mijnvelden kunnen varen.
Aan het eind van de achtervolging wordt Bond toch opgepakt door het Noord Koreaanse leger en gevangen gezet.
In de gevangenis wordt Bond vaak gemarteld, maar na 14 maanden wordt hij uitgewisseld met een tegen een Koreaanse gevangene.
Maar omdat hij verdacht wordt van verraad wordt hij nu weer vast gehouden door de Britten op een boot. Hier weet hij ontsnappen door zich dood te houden.
Om te onderzoeken wie hem heeft verraden in Korea gaat hij naar Cuba om de terrorist Zoa te vinden.
In Cuba ontmoet hij Jinx die ook op zoek is naar Zao. Ze weten hem te vinden in een kliniek op een klein eiland voor de kust van Cuba, waar hij is om een ander gezicht te krijgen.
Zao weet te ontsnappen met een helikopter.
Daarna gaat Bond terug naar Engeland en ontmoet Gustav Graves in een schermclub.
Hier wordt hij uitgedaagd om een partij met elkaar te schermen, dit loopt uit op een zwaardgevecht op leven en dood, wat onderbroken wordt door een medewerkster van Graves.
Na afloop van het gevecht krijgt Bond een sleutel overhandigd als uitnodiging om in de ondergrondse zijn chef mevrouw M. te ontmoeten.
Na deze ontmoeting wordt hij door “Q” bijgepraat over de nieuwste technische snufjes, hij krijgt hierbij ook een ”onzichtbare” auto en een ring waarmee hij het dikste glas kan vernielen.
Bond gaat daarna naar IJsland op uitnodiging van Graves, die daar een persconferentie in een ijspaleis geeft en demonstreert hoe met een satelliet een plaats verlicht kan worden, het zogenaamde Icarus project.
Als hij door het ijspaleis rondsluipt wordt hij ontdekt door een bewaker, hij weet te ontkomen met hulp van Miranda. Ondertussen wordt Jinx vastgebonden in een stoel en bedreigt met een laserstraal. James Bond komt er achter en probeert Jinx te laten ontsnappen, wat weer een gevecht met een bewaker oplevert, waarbij het een hele kunst is om niet met de laserstraal in aanraking te komen. Uiteindelijk wordt de bewaker door de laserstraal gedood en Jinx gered.
Samen gaan ze verder om Zao te vinden.
Tijdens het helpen van Jinx wordt hij gepakt en komt hij er achter wie hem in Korea heeft verraden. Door gebruik te maken van zijn ring hij weer te ontsnappen, nu wordt hij weer achtervolgt door de Icarus straal, waarvan hij weet te ontkomen door aan de ijsbergrand te blijven hangen, waar hij weer vanaf komt met een surfplank en een parachute.
Daarna ontstaat er weer een wilde achtervolging met zijn onzichtbare auto op het ijs en in het ijspaleis, aan het eind van de achtervolging is Zao uitgeschakeld.
Bond gaat op zoek naar Jinx die opgesloten zit in de slaapkamer en op punt van verdrinken staat hij is net op tijd anders was ze er geweest.
Het hele ijspaleis is verwoest. Graves vertrekt met een vliegtuig. De zoektocht naar Graves gaat verder in Korea.
Graves wil Icarus gebruiken om de mijnenvelden op te ruimen in de gedemilitariseerde zone.
Bond en Jinx weten in het vliegtuig te komen waar vandaan Icarus bestuurd wordt.
Hier ontstaat weer een gevecht die Bond wint doordat Graves door zijn parachute naar buiten getrokken wordt en in de vliegtuigmotor getrokken wordt.
James en Jinx zijn uit het neerstortende vliegtuig gekomen met een helikopter.
Op het moment dat ze eruit zijn ontploft het vliegtuig, en vliegen ze met de helikopter naar een rustige omgeving.

EIND GOED AL GOED

REACTIES

A.

A.

Wat gaan ze nog doen en waar vliegen ze naartoe. Dat zie je in het volgende deel van James bond.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Die Another Day (2002)"