Stichting Schoolinfo vraagt zich af: hoe digitaal is jouw school? Zij zijn benieuwd wat jij vindt van het gebruik van ICT in de klas. Kunnen jouw leraren er mee omgaan, of gebruiken jullie het smartboard hooguit eens per maand? En leren op je eigen niveau en tempo, kan dat bij jou op school? Help Schoolinfo jouw onderwijs verbeteren en vul de vragenlijst in!
Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Nog 100(!) dagen tot de eindexamens

Nog 100(!) dagen tot de eindexamens
  • 4 februari 2012

  • 3

  • Merel

WAARSCHUWING: dit bericht is niet geschikt voor mensen met hartklachten, een lage bloeddruk of zwangere vrouwen. Dit i.v.m. mogelijke schade aan lichaam en/of geest.

Vandaag over precies 100 dagen beginnen de eindexamens. Nog 100 dagen om alle Samengevat-bundels in je kop te stampen, maar ook: je laatste kansen om eindelijk te doen waar je al zoveel schooljaren van droomt. Of nog te genieten van wat je stiekem gaat missen.

Daarom vroeg ik mijn klasgenoten: "Wat ga je de komende 100 dagen nog zeker doen op school – BEHALVE LEREN?"

Boeken verbranden

Linda (18) hoeft over die vraag geen seconde na te denken. "Mijn Alquin-boeken van Engels verbranden!" roept ze prompt. "Na drie jaar van ergernissen, gezucht en gevloek op die rotdingen kan ik niet wáchten tot ik ze na de laatste proefwerkweek ritueel in de fik kan zetten."

Linda heeft hierbij zo’n moordlustige blik in haar ogen, dat ik haar op haar woord geloof. Ik besluit ter plekke de komende tijd geen lucifers of aanstekers te laten slingeren.

Yoghurt hamsteren

Hilde (17) komt net terug van een excursie naar de kantine en is een uitstekend humeur als ik haar aantref met haar vers verworven bakje yoghurt. "Oh nee!" zegt ze verschrikt. "Wat nou als ze op de TU in Eindhoven geen yoghurtjes hebben?!"

Die gedachte pijnigt haar zichtbaar. "Ik denk dat ik maar vast een voorraad insla", mompelt ze. "Dan heb ik vast een buffer voor het komende jaar…"

Overnachten op de wc's

Marnick (16) heeft een ambitieus doel. "Overnachten op school! Ik heb altijd al willen weten hoe het nachtleven op ons Studiehuis eruit ziet. Daarom ben ik vastbesloten om mezelf de komende 100 dagen een keer te laten opsluiten op de wc’s en een middernachtelijk feestje te bouwen."

Vierderjaars verslaan

Mijn eigen vriendengroep heeft een puur praktische missie: in de pauze een tafel veroveren om aan te zitten. Na jarenlang met z’n allen om een te kleine statafel te hebben gestaan, moeten we de komende 100 dagen er toch eens in slagen om een groepje zielige vierdejaars weg te pesten en te heersen over onze aula #likeaboss.

Waarom? Omdat we zesdejaars zijn, duh.

Stencilplaag

En ik? Zelf heb ik een opvoedkundig voornemen waar ik erg trots op ben: voor eens en altijd mijn kluisje onder handen nemen. Dat wil zeggen: die rotte appel die zich achter in een hoekje zijn eigen hangplek toegeëigend heeft, genadeloos op straat zetten.

Korte metten maken met die hardnekkige stencilplaag en berg van ander nutteloos papier. En oh ja, die gymtas van voor de kerstvakantie ontslaan uit zijn functie en daarna met gasmasker op in de container deponeren. Bij voorkeur die pal naast het kantoor van de roostermaker.

To do-list

Kortom, er zijn nog heel wat missies te volbrengen tijdens deze queeste naar dat felbegeerde papiertje. Een laatste eerbetoon brengen aan je ontpopping van brugsmurf naar volwaardige puber.

Dus ik zeg: stel jezelf een doel, maak een to do-list, broed al je stoutmoedige plannetjes uit. And make the most of it, deze laatste paar maanden. Blokken kan altijd nog.

voeg reactie toe

Sneller en makkelijker reageren?
Login of maak een profiel aan

3702

reacties

Whaha, Marnick
door Maik Smits (reageren) op 4 februari 2012 om 7:26
Merel ik vervloek je vanaf nu! Ik heb altijd met plezier je columns gelezen maar dit keer niet! Je zit me nu echt de stuipen op het lijf te jagen! Is het serieus waar nog maar 100 dagen???! Heb ik nog maar 100 dagen om al die achterlijke treiterbakken uit mijn leerjaar eens een keer flink terug te pakken, en mijn wiskundeleraar van vorig jaar net zo'n groot trauma te bezorgen als hij mij? Heb ik nog maar 100 dagen?!!!!! I hope you've made a really big mistake with you scary theory! Maar oh shit, 100 dagen? Dan ben ik wel snel van die vervelende school af:P
door anoniem (reageren) op 4 februari 2012 om 10:19
Echt nog maar honderd dagen? Gaaf. Als ik mijn pws heb ingeleverd (daar maak ik me meer zorgen over dan alle CE's bij elkaar) ga ik maar eens aftellen.
door Em. (reageren) op 4 februari 2012 om 13:58

Bereken je voorlopige cijfer

De officiŽle normering is inmiddels bekend en ingevoerd in onze tool. Vul hieronder in hoeveel punten je hebt behaald en bereken je cijfers.

Vul het formulier in

advertentie

Hulp engels examens tegen vergoeding5 augustus 2015 00:42
Profielwerkstuk29 juli 2015 02:39
Examenstunt28 juli 2015 06:06
Inzet Havo28 juli 2015 06:01
eindexamens op het forum›