Eminem concert

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 551 woorden
  • 13 juni 2004
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Eminem concert Algemene gegevens: Eminem, The Eminem Show
18 juni 2003
Amsterdam ArenA
17 oktober 1974, Kansas City, Marshall Bruce Mathers III
HipHop/Rap/Gangster Rap Het Programma: Het concert dat binnen veertien minuten was uitverkocht begon om 7 uur ‘s avonds. Maar ik en drie vriend waren al om 3 uur aanwezig om dan vooraan bij het podium te kunnen staan (daar mochten 500 mensen komen). Om kwart over 7 begon de eerste act, dat was Xzibit. Die waren om 8 uur klaar en om half 9 begon Cypress Hill, dat duurde tot kwart voor 10 en om half 11 begon pas de echte Eminem show! Dit duurde tot iets over half 12. In die show kwamen ook allerlei gasten zoals Obie Trice en 50 Cent. De reden dat het programma zo verlopen is, is omdat Eminem veel samen werkt met andere artiesten. Het voorprogramma duurde lang maar dat maakte mij niks uit want de artiesten die daarin optreden waren ook echt goed! De Ambiance: De Arena wat voor driekwart in gebruik voor de bezoekers en de rest was het podium die in een voor van een E was (zie tekening). Naast het podium hingen zwarte doeken, wat de sfeer wel wat meehielp. De ArenA is een hele goede plaats voor grote concerten. Er waren podium sta-plaatsen voor de mensen die er vroeg bij waren (wij kregen ook een armbandje om als we naar de wc wilden ofzo), het middenterrein was voor mensen die gewone sta-plaatsen hadden en de tribunes waren voor de zitplaatsen. Verder was het geluid op de plaats waar ik stond heel erg goed. Ik had een goed zicht op het podium zelfs zo goed dat ik elke artiest een hand heb kunne geven, ook Eminem. Je jas had je gewoon bij je maar het was midden juni dus niemand had er een bij zich. Er was vast wel een garderobe, maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt. Voor de rest kon je drinken en eten ook verkrijgen, je moest er wel lang voor in de rij staan, maar het was er.
De Uitvoering: Eminem rapte heel goed. Maar dat zijn we van hem gewend. De duetten die gerapt werden waren ook heel goed. Iedereen waar ik stond kende alle nummer en die dus ook mee. Alles wat er gedaan was sloot aan bij wat ik verwachtte, de hele show eromheen had ik alleen niet verwacht. Dat was echt super om dat te zien. De belichting was heel speciaal, er waren witte flitslichten (waardoor je dus geen foto’s kon maken), en er was ook vuurwerk. Ook was er een reuzenrad en een mond die bewoog. Dit gebruikte hij allemaal in zijn show, wat het dus ook een echte show maakte. De kleding is wel speciaal voor mensen op de achtergrond. De rappers hadden wel hun normale kleding aan. Het doel van het concert: Het doel van het concert is het promoten van zijn cd en ons vermaken. Ook wilde hij misschien wel shockeren maar dat zijn we gewend van hem, hij en de andere rappers schoten bijvoorbeeld een pop neer die Moby moest voorstellen en rookten een joint van 30 cm en 3 cm in diameter die echt was, geloof me! Hij wil ook altijd een boodschap overbrengen. In ieder leidje zit weer een andere boodschap. Soms over dingen in zijn privé-leven en soms over dingen die iedereen aan gaan.

REACTIES

J.

J.

echt een vet goed verslag!!!! thnx!!!!

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.