Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Klachtenbrief

Nederlands

Brief

Klachtenbrief

Je zou het zo vergeten in examentijd, maar het is bijna zomervakantie!
Wil jij zonder ouders maar mét vrienden op reis? Zonnen en uitgaan aan de Spaanse Costa, keiharde actie in Zweden, feesten op Sziget Festival, of je Engels bijspijkeren in Brighton. Je vult de vakantie in naar jouw wensen én je hoeft je niet druk te maken om alle organisatorische rompslomp, zoals eten en activiteiten, want de reisleiding regelt alles. Check Freestylevakanties.nl.
6.1 / 10
  • Max Madu
  • Nederlands
  • 414 woorden
  • 55397 keer
    1583 deze maand
  • 21 april 2004
Max Madu
Straat 1
1234 AB Plaats

Zwolle, 21 april 2004

Aan Blackworld Electronics BV
Antwoordnummer 16
4536 PA Alkmaar

Geachte mevrouw of meneer,

Naar aanleiding van de problemen met uw Blackstar One televisie wilde ik graag een klacht indienen. Het gaat hier om de garantie van de Blackstar One, met 37 cm beeldbuis en afstandbediening, ter waarde van f299, die ik onlangs heb gekocht.

Onlangs heb ik een nieuwe kleurentelevisie gekocht van het merk Blackstar One dat door u wordt geproduceerd. Al snel volgden problemen. Nadat ik het apparaat volgens de handleiding aangesloten had, probeerde ik de zenders in te stellen. Dit ging erg moeizaam, omdat de gebruiksaanwijzing in onduidelijk soort Nederlands geschreven is. Na uitproberen van verschillende toetsen is het toch gelukt de zenders in te stellen.

Bijna meteen blijkt dat het toestel niet goed functioneert. De televisie springt zonder aankondiging van de ene op de andere zender over. Het zou kunnen dat dat komt door de manier van instellen die door mij gebruikt is, maar dat is te wijten aan een onduidelijke handleiding.
Naar aanleiding van deze problemen heb ik contact gezocht met mijn neef Freek. Nadat hij alles opnieuw ingesteld heeft, bleef het probleem bestaan. Daarop maakte mijn neef het toestel open, om te kijken of het probleem zich aan de binnenkant bevond. Mijn neef vond echter een heel ander systeem dan hij had verwacht, en schroefde de televisie dicht.

De volgende dag ben ik naar het warenhuis Halo gegaan waar ik het toestel ook heb gekocht. Daar is mij verteld dat de televisie opgestuurd zou worden en dat dat onder de garantie zou vallen. Als de televisie twee weken later gerepareerd is, blijkt dat de garantie is vervallen door het verwijderen van de achterplaat, en word ik gedwongen de rekening te voldoen van f168. De verkoper beweert er niets aan te kunnen doen en zegt dat het een zaak is voor de importeur.

Ik voel mij onrechtvaardig behandeld en ik wil graag het geld terug dat ik gedwongen ben te betalen. De televisie is voor mij nu aardig duur geworden. Mijn neef heeft niets aan het toestel zelf veranderd, alleen gekeken. Als de garantie zo snel vervalt, kunt u dat beter snel veranderen. Ik ben bang dat u anders veel klanten zult kwijtraken. Ook de handleiding zou beter geschreven kunnen worden. Door de onduidelijkheid loopt men het risico dat de televisie verkeerd wordt ingesteld.

Ik hoop spoedig van u te horen over deze kwestie. Ik neem deze zaak niet lichtvaardig op,

Hoogachtend,

Max Madu

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

8951

reacties

Hallo, Was echt super blij met je klachtenbrief!!Ik had em als een voorbeeld gebruikt om te oefenen voor school. Toen ik op school kwam had ik dezelfde opdracht als jij toen en daar was ik wel wijs mee.dus bedankt!!!XXX
door albertine (reageren) op 6 juni 2005 om 17:13
meer aandacht aan de BIN normen !! voor de rest mooi geschreven.
door arno (reageren) op 10 september 2008 om 14:24
dit is niet hoe het in myn land suriname gedaan wordt..veel verschillen..bovendien is dat een brief of een verhaal
door jayan boss (reageren) op 16 december 2015 om 18:26

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Het drinken van een energiedrankje helpt je om je examens door te komen. Feit of fabel?