Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

autisme

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 538 woorden
  • 16 februari 2009
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
8 keer beoordeeld

Autisme
Autisme is geen ziekte maar een handicap. Je kunt niet aan het uiterlijk merken dat iemand autistisch is Dat betekend dat autisme niet te genezen is. Er kan dus niets aan gedaan worden. Het enige wat je kunt doen is er mee leren omgaan met hun levenswijzen. Kinderen met autisme zijn niet achterlijk, ze verwerken hun informatie op een andere manier.

Wat is autisme?
Autisme is een stoornis in het verwerken van informatie. Autisme komt door een fout of beschadiging in de hersenen. Namelijk in het amygdala orgaan. Dat orgaan zet prikkels om is gevoelens en emoties en regelt ze ook. ze verwerken hun informatie dus op een andere manier. Bij mensen met autisme komen zintuiglijke prikkels wel binnen, maar ze hebben moeite deze in verband te brengen. Een autistisch kind begrijpt niet veel van de wereld om hem heen. Ze kunnen zich ook moeilijk in de plaats van een ander stellen en snappen bijvoorbeeld niet waarom je weent.

problemen autisme

-contact leggen (contact met anderen, met iemand nieuw)


-communiceren (over hun gevoelens)

-fantasie te gebruiken (kunnen zich niets inbeelden. Vb: stel je eens voor
dat je rijk bent wat zou je dan doen, antwoord: ik ben niet rijk)

Ze hebben dus een gebrek aan TOM (theory of mind). Dat is het vermogen om over eigen en andermans gedrag na te denken en ernaar te handelen.

Je hebt verschillende vormen van autisme.

Voorbeelden albert einstein (hoog begaafd)

normaal begaafd zijn met weinig gedragskenmerken kunnen dus heel gemakkelijk naar gewoon onderwijs en daar geeft mijn tante dus les aan. Zij geeft geen bijles, maar ze leert hun functioneren met hun handicap.

alle kinderen zijn anders, net zou als wij allemaal anders zijn. Je hebt dus ook kinderen waarvan je helemaal niet ziet dat ze autistisch zijn. En ze kunnen zelfs bijna helemaal normaal zijn.

positieve ALGEMENE eigenschappen (het is dus niet bij iedereen)
-onschuld
-ze roddelen niet
-manipuleren niet
-zijt niet jaloers
-eerlijk en betrouwbaar
-liegen of bedriegen nauwelijks nooit
-hebben oog voor detail
-enzovoort

negatieve eigenschappen bij extreme gevallen
-kunnen niet in de ogen kijken( omdat ze dan moeten praten + in de ogen kijken en dan doen ze te veel dingen tegelijk

-regels en hun regelmaat volgen
-niet spelen met anderen
-sommigen willen niet praten en anderen praten dan weer te veel
-verbanden zien: kun jij het zout geven?» ja. mag ik het zout dan geven ze het wel.

Geschiedenis
Pas in 1850 hebben ze ontdekt dat autisme een handicap is. Daarvoor bestond autisme uiteraard ook al maar toen dachten ze dat het wisselkinderen waren.
Ze dachten dat toen elfenmoeders hun elfen kinderen wisselde met hun de mensen kinderen. Waarom? » omdat elfen geen gevoelens hadden voor hun kinder & er dus niet goed voor hun kinderen konden zorgen. En omdat ze toch een goede opvoeding wouwen voor hun kind, zouden die de kinderen hebben gewisseld. Toen de ouders van hun kinderen er achter kwamen dat er iets mis was met hun kind dachten ze dat het niet hun eigen kind maar een wisselkind was. Ze brachten toen “wisselkind in gevaar in de hoop dat de elfen moeder daar kind terug zou komen halen.
Iedereen kent mowgli van jungle book wetenschappen denken dat hij ook een wisselkind zou geweest zijn, want toen ze hem gevonden hebben heeft niemand hem leren spreken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.