Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Goal! The Dream Begins (2005)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1377 woorden
  • 29 januari 2009
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoudsopgave.
- De samenvatting.
- Beschrijving hoofdpersonen.
- Titel verklaring.
- Heeft de film een open of een gesloten einde?
- In welke tijd speelt het verhaal zich af?
- Waar speelt het verhaal zich af?
- Mijn mening over de film ‘’Goal’’

Inleiding.
Ik heb voor deze film gekozen omdat ik van veel mensen had gehoord dat je deze film echt een keer moest kijken. Ook sprak me deze titel aan, omdat ik zelf veel van voetbal houd.

Het genre van de film Goal is: Drama en voetbal verhaal.

De regie was in handen van: Danny Cannon.

De samenvatting.
Santiago munez en zijn vader broertje en oma en andere mensen moeten vluchten, want ze zaten op gesloten en zagen toen een kans om weg te komen.(ze werkte voor mensen in een groot gebied).Ze gaan door een gat in het hek naar de stad. Daar gaan de meeste uit elkaar, de vader van Santiago die is niet echt aardig, hij heeft wel een eigen bedrijf met een aantal werknemers. Ze knappen tuinen op en ze moeten auto’s wassen.Santiago moet ook vaak helpen. Toen hij op een dag klaar was werd hij afgezet want hij moest nog een voetbal wedstrijd spelen. Hij mocht het veld niet in omdat hij geen scheen beschermers had hij loopt het veld af en ziet een kartonnen doos daar maakt hij scheen beschermers van.Santiago heeft 2 baantje hij werkt in een restaurant als schoonmaker en hij is een tuinman.
Hij wil later heel graag voetballer worden en hij denk dat ze droom uit komt als hij Glen Foy tegen komt. Glen is op dat moment bij ze zoon aan het kijken die aan het voetballen is. Santiago speelt daarnaast. Glen ziet hem voetballen, Glen heeft vroeger bij Newcastel united gespeel en zag dat Santiago talent had. Na de wedstrijd spreek Glen Santiago aan en vraagt wanneer zijn volgende wedstrijd is, die is op zaterdag. Die avond belt Glen de Coach van Newcastel United op en zegt dat hij een top talent heb gevonden voor de club. Glen moet helaas zondag na de wedstrijd weer naar Engeland, na de wedstrijd zegt Glen tegen santiago dat hij mee kan naar Engeland om daar een training te doen. Zijn vader vindt dat niet goed want die wil dat hij in LA blijft. Santiago die had veel geld gespaard en daar wou hij nu dus mee naar Engeland. Op de dag dat hij genoeg heeft komt hij er achter dat zijn geld weg is. Zijn vader heeft dat deel gebruikt om de nieuwe pick-up(een auto) van te betalen.Santiago wordt heel boos en weet eigenlijk niet wat hij moet doen. De volgende dag komt Santiago binnen, zijn vader is onderdelen aan het halen voor zijn pick-up, zijn oma geeft hem dan een ticket om naar Engeland te gaan, hij vertrekt de zelfde avond nog. Als hij in Engeland is aangekomen logeert hij bij Glen.
De dag erna gaat hij als hij wakker wordt gelijk een stuk hard lopen op het strand, daarna ging hij wat eten en toen ging hij naar het stadion van Newcastel United, Daar gingen ze met de coach praten, die zij dat ze naar het trainingsveld moesten gaan en dat hij daar mee kon doen.
Het ging niet echt goed en hij kon na 10 minuten weer van het trainingsveld af. Glen die ging proberen te regelen dat hij langer kon blijven omdat dat ze dag niet was, uit eindelijk lukt het Glen om Santiago een maand te proef te laten draaien. In die maand moest hij naar een dokter kijken hoe het was met zijn gezondheid en of hij ziektes had enz. daarna ging hij weer naar de trianing.
Die avond wordt hij rond geleid door de stad door een van de spelers. Ze gaan naar een uitgaanscentrum en ze gaan nog veel meer dingen doen.De volgende dag moesten ze weer trainen, en op de zaterdag dat ze nog 3 wedstrijden te gaan hebben gaat Santiago munez kijken hoe dat nou in een stadion gaat. De 2 dagen later hangt er een lijst met de reserve’s (het 2de elftal), daar zit Santiago bij.
Voor die wedstrijd wil hij ze astma in heler in nemen maar die valt op de grond, een van zijn mede spelers gaat er expres op staan. Hij speelt die wedstrijd erg slecht en durft niet te zeggen dat hij astma heeft, hij is bang dat hij dan ontslagen wordt. Hij gaat naar de Club arts en verteld het.
Hij zegt dat hij weer terug gaat naar LA omdat hij het niet durft te zeggen.
Als hij in de taxi zit op weg naar het vlieg veld krijgt de chauffeur een ‘nood’ oproep. Gavin Harris moet naar het trainings veld en stapt in. Gavin en Santiago praten een beetje. Gavin steld voor een goed woordje te doen, zo gezegd zo gedaan. Ze Praten met de directeur en die begreep niet dat hij dat niet eerder had gezegd want er zijn medicijnen voor. Santiago die moest naar de dokter om de medicijnen te halen en daarna moest hij naar de training. Santiago en Gavin worden goeden vrienden van elkaar. De volgende wedstrijd staat hij weer in de basis bij het 2de.
Santiago belt de volgende dag even naar huis om te vragen hoe het gaat. Zijn vader wil hem niet spreken. De een á laatste wedstrijd van het seizoen maakt Santiago munez zijn debuut in het eerste van Newcastel United. Wat hij niet weet is dat zijn vader in LA aan het kijken is en zijn vader is erg trots. In de loop van de week komt Glen het trainingsveld op en zegt tegen Santiago dat hij zijn oma moet bellen. Als hij zijn oma belt krijgt hij te horen dat zijn vader overleden is. Hij is er verdrietig. Hij gaat naar het vliegveld om naar LA te vliegen maar als zijn vlucht vertrekt bedenkt hij zich.

Hij komt op het trainingsveld en de coach vraagt hem wat hij daar doet. Hij zegt dat hij nu eindelijk een reden heeft waardoor het niet gelukt is. Bij de volgende wedstrijd van het eerste staat hij in de basis, het is een mooie wedstrijd voor hem want zijn oma en broertje zitten te kijken in LA en hij geeft 2 assistent en hij schiet een 3-2 overwinning binnen genoeg voor het Europees voetbal.

Beschrijving hoofdpersonen.

Santiago Munez: Is een goede voetballer, hij is aardig en behulpzaam.

Glen Foy: is ook een voetballer geweest gespeeld bij Newcastel United. Hij is erg behulpzaam voor Santiago. En hij regelt veel voor Santiago.

Roz Harminson : Is de vriendin van Santiago, is aardig voor Santiago en ze werkt in een ziekenhuis.

Gavin Harris: Is een goede voetballer, hij is het grote voorbeeld van het team, alleen dat laat hij niet altijd zien. Hij kan ook aardig zijn, bijvoorbeeld toen hij Santiago hielp met zijn astma verhaal.

Hernan Munez: De vader van Santiago, hij is erg met zijn bedrijf bezig. Hij is het bijna nergens mee eens.

Titelverklaring.
De titel van deze film is: Goal.
Ze hebben de titel zo genoemd omdat het met voetbal te maken heeft. En omdat Santiago best veel goals maakt in de wedstrijden die hij gespeeld heeft.

Heeft de film een open of een gesloten einde?
De film heeft een open einde, want er is ook een 2de deel van de film goal.

In welke tijd speel het zicht af?
Het verhaal speelt zich een beetje in deze tijd af, want bijvoorbeeld Raúl komt er ook in voor en die speelt nu bij Real Madrid. Dus het verhaal is op deze tijd gebaseerd.

Waar speelt het zich af?
Het verhaal speelt zich eerst af in LA en dan voor Santiago ook nog in Newcastel en ook speelt een groot deel zich af bij Newcastel United, Engeland.


Mijn mening over de film.
Deze film vond ik een erg mooie film.
Ik hou erg van voetbal en deze film past echt precies bij mij.
Ik heb deze film nu al een paar keer gekeken en hij blijft mooi.
Ik zou deze film aan kunnen raden aan iedereen denk ik omdat je kijkt in de voetbal wereld hoe dat gaat. En hoe hij aan het voetballen is.
Ik heb genoten van deze film.

REACTIES

B.

B.

Ik heb gelezen en weet het eigenlij zeker dat er ook een 3de deel van de serie is. Waarom staat dat er niet bij. En je woordenspelling is wat aan de matige kant. Ik doe d'r uit! Houdoe!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Goal! The Dream Begins (2005)"