Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

India

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 330 woorden
  • 1 februari 2008
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mijn spreukbeurt gaat over India

De geschiedenis van India
India is voor vele landen slaaf geweest. Zoals de Engelsen, de moslims en voor Nederlanders en nog veel meer landen. Ieder heeft wel iets voor India of naar een ander land gebracht voor slavernij. De moslims hebben de Taj Mahal gebouwd. De Engelsen brachten spullen en mensen uit India naar Groot-Brittannië. De Nederlanders brachten de mensen uit India naar Suriname en nog meer landen.
Tot 1948 was India van de Engelsen. Ze werden onafhankelijk door Mathama Ghandhi. En hij werd in 1949 vermoord.


DE VLAG VAN INDIA
De vlag is rood,wit en groen. Rood staat voor India, groen staat voor moslim en wit staat voor vrede.

Geloof in India
In india zijn er veel geloven: de moslims, cristenen, boedhisme en hindoëisme. Hindoeïsme komt het meest voor, en meestal in de noorden. En daar zijn voor Hindoëisme veel kerken. In India er zijn veel moskeeën en andere soorten kerken, maar hidoeïme is er het meest van.

Inwoners
India heeft meer dan 1 miljard inwoners, en het oppervlakte van het land is 3 miljoen vierkante kilometer. Er zijn ong 330 personen per vierkante meter en de groei van bevolking per jaar is ong 1,5% van 1 miljart mensen.
Er zijn in Bombay wel 15 miljoen inwoners en in Calcutta wel 12 miljoen inwoners, en in Delhi 11 miljoen inwoners. In Chennai zijn er 6 miljoen inwoners en in Bengalore ook 6 miljoen inwoners.

De reis naar India
Als je naar India wilt gaan moet je een visum aanvragen. Een visum is een vergunning om naar verre landen te gaan. Een visum kost 50 euro. De reis kost wel ongeveer 800 euro. En je zit wel 12 uur in het vliegtuig.

Films en muziek in India
In India hebben ze geen hollywood maar bollywood. Daar maken ze Hindoestaanse films. In die films zitten ook liedjes.

De taj mahal
Het witte gebouw Taj Mahal werd gebouwd als grafmonument voor Memtaz Mehalde, Gemalin van Sjah Dhajan. Het was de mooiste gebouw ter wereld. Dit had hij gebouwd voor zijn liefde voor zijn vrouw.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.