Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

7 wereld wonderen

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • vmbo | 370 woorden
  • 4 juli 2007
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
26 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
7 wereldwonderen 1. de 7 wereldwonderen zijn -piramides -de hangende tuinen van babylon -het beeld van Zeus -de tempel van Artemis -Het mausoleum van Halicarnassus - De kolossus van Rhodos - De vuurtoren van Alexandrië 2. Plaatsbeschrijving de 7 wereldwonderen zijn te vinden in Egypte, Babylonië, Griekenland en Turkije. Ze liggen allemaal rond de Middellandse Zee. 3. een korte beschrijving van de 7 wereldwonderen. *piramides zijn zo’n 5000 jaar geleden gebouwd. Het zijn de oudste van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen. In de piramides werden koningen begraven. Het duurde 23 jaar om de grootste piramide te bouwen door ongeveer 25000 man. Er zijn meer dan 2 miljoen stenen gebruikt. *de hangende tuinen van babylon : In de oude verhalen wordt regelmatig melding gemaakt van een geheimzinnig aards paradijs in de woestijn. Er groeiden exotische planten en bloemen, die vanaf de terrassen naar beneden hingen , Nebukadnezar, de heerser van Babylonië heeft deze tuin aan laten leggen voor zijn vrouw. *het beeld van zeus : zeus was een belangrijke god van de Grieken . *de tempel van Artemis : De tempel van Artemis was een van de grootste tempels van die tijd. Wel 112 meter lang. Zo groot als een voetbalveld. De tempel was van marmer gemaakt. De tempel stond in Efeze * Het mausoleum van Halicarnassus : Dit mausoleum was een grafmonument voor koning Mausollos. Hij liet het grafmonument voor hem bouwen zo’n 2500 jaar geleden toen hij stierf was het monument nog niet klaar pas 4 jaar later. * De kolossus van Rhodos : is een kolossaal beeld gemaakt van brons. Het stond op een Grieks eiland . Het heette Kolossus omdat het zo kolossaal groot was en het viel heel erg op ook omdat het brons mooi glimmend was. * De vuurtoren van Alexandrië : deze vuurtoren stond op de kust van Egypte bij Alexandrië. Het was 20 jaar werk om hem te bouwen. Toen hij klaar was noemde iedereen hem gelijk een wereldwonder. Hij was 120 meter hoog. S nachts branden er een echt vuur dat op het water weerkaatste.
4. waarom werden deze bouwwerken de 7 wereldwonderen genoemd? Het getal zeven is op zichzelf al iets bijzonders. Al heel lang geleden was de 7 het heilige getal. En dook het in volksverhalen en godsdienstverhalen regelmatig op en bij bijzondere en mysterieuze gebeurtenissen kwam het getal zeven ook regelmatig voor. Later werden deze overal de 7 wereldwonderen genoemd.

REACTIES

J.

J.

i play pokemobn go

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.