Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Amnesty International

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 385 woorden
  • 11 februari 2007
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Wat voor organisatie is Amnesty International en waar houdt men zich mee bezig? Amnesty International is een internationale organisatie die zich inzet voor de Rechten van de Mens. Meer dan een miljoen mensen over de hele wereld zijn lid van Amnesty. Het hoofdkantoor is in Londen. Daar worden gegevens van over de hele wereld verzameld en bereiden de medewerkers de internationale acties van Amnesty voor. In bijna honderd landen zijn er afdelingen van Amnesty International, ook in Nederland. 2. Welke actievormen hanteert Amnesty? In Nederland ben je vrij om lid te worden van Amnestie of mee te doen aan de acties. Dat is niet overal zo. Mensen die zich in China, Egypte, Kongo en veel andere landen inzetten voor de mensenrechten, lopen groot gevaar. Ze worden tegengewerkt en lastiggevallen door de politie en in sommige gevallen zelfs gearresteerd en gemarteld. Agenten in burgerkleding nemen soms mensen mee naar een onbekende plek, officieel weet de politie van niks, de persoon is ‘verdwenen’. Vaak lopen dit soort ‘verdwijningen’ slecht af. Amnestie komt voor deze mensen op. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar hun verblijfplaats en erop te hameren dat de overheid zorgt voor bescherming.
3. Hoeveel kindsoldaten zijn er wereldwijd? Er zijn nu wereldwijd 300 000 kindersoldaten. 4. Noem oorzaken voor het grote aantal kindsoldaten Bijvoorbeeld omdat er niet genoeg volwassenen zijn en de wapens zijn lichter en minder lomp dan vroeger. 5. 6. Welke activiteiten onderneemt amnestie voor kindsoldaten ze gebruiken vooral briefen schrijven mailend en faxen om actie te voren tegen kindsoldaten ook kun je actievoren door met je mobieltje een smsje te sturen 7. Hoe wordt in de Russische Federatie de mensenrechten worden geschonden geef enkele voorbeelden. Tsjetsjeense gewapende oppositiegroeperingen waren verantwoordelijk voor aanvallen, waaronder bomaanslagen en gijzelnemingen waarbij honderden mensen werden gedood. Tsjetsjeense gewapende oppositiegroeperingen waren verantwoordelijk voor aanvallen, waaronder bomaanslagen en gijzelnemingen waarbij honderden mensen werden gedood. Mensenrechtenactivisten en mensen die gerechtigheid eisten voor mensenrechtenschendingen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens werden lastiggevallen en gemolesteerd; verscheidene van hen werden gedood of “verdwenen”. Duizenden mensen die Tsjetsjenië waren ontvlucht verbleven in Ingoesjetië, ofschoon de autoriteiten hen onder druk zetten om terug te keren. De mensenrechtensituatie in Ingoesjetië verslechterde, met name na een aanval door een Tsjetsjeense gewapende groepering in Ingoesjetië in juni. Er waren berichten over marteling en mishandeling in detentiefaciliteiten verspreid over de hele Russische Federatie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.