Sagrada familia

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 595 woorden
  • 30 oktober 2006
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5
15 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Keuze van je onderwerp: Ik vind het een heel indrukwekkend gebouw. Het is heel groot en heel bijzonder. Ik vond het reliëf heel bijzonder. Het ging over het leven van Jezus, en dat spreekt me toch wel heel erg aan. 2. Het aanzicht: Wat ik zo bijzonder aan het gebouw vind is het feit dat het zo enorm is. Ik ben in de zijgangen geweest. Daar kon je de verschillende materialen zien die gebruikt waren en die gebruikt zullen worden bij de bouw van dit gebouw. Ik vond het hoge plafond heel mooi. Dat geeft de kathedraal iets extra’s, net als de hoge torens die je kon beklimmen. De kleuren zijn donker(grijs). Het is gebouwd in de neocatalaanse stijl. De kathedraal zal drie façades krijgen (façade van de geboorte, façade van de glorie en façade van de passie) met elk vier torens, die samen de twaalf apostelen moeten symboliseren (elke toren moet een moment uit het leven van Christus laten zien). Die torens zullen allemaal 107 meter hoog worden. Ze zullen bestaan uit verticale ribben die bijeen gehouden worden door horizontale ringen. De torenspitsen zijn echte kunstwerken in beton, ingelegd met mozaïek en gekleurd glas. Elke gevel, elk onderdeel van de kathedraal kan als een op zichzelf staand project beschouwd worden, zo groot zijn de verschillen en zo enorm is alles in detail uitgewerkt. 3. De locatie: Ik vind dat er niets aan te merken is op de locatie van het gebouw. Ik kan niet zeggen dat ik het bijzonder gekozen vind. Ik vind dat je rekening moet houden met het moment dat er is begonnen te bouwen. Waarschijnlijk was het in de tijd logischer en beter en waarschijnlijk ook mooier. Je kunt het gemakkelijk bereiken. Ik wil er nog aan toevoegen dat je een heel mooi uitzicht heb vanaf een park, die iets verderop staat.
4. De functie: De Sagrada Familia, dat een Rooms-katholieke basiliek is, word op dit moment niet gebruikt voor waar het voor gebouwd wordt. Het gebouw wordt dus niet voor de oorspronkelijke functie gebruikt zoals, kerk, school en opvangtehuis want nu is het voor de toeristen een “museum”. Je moet ook entree betalen en je kunt met de lift omhoog. Die lift hebben ze ook speciaal gemaakt voor de toeristen. 5. De schoonheid: Ik vind dat de kathedraal de omgeving zeker meerwaarde verleend. De versieringen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt, daardoor is de kathedraal heel mooi. Ik voel me er niet echt in thuis. Dat komt onder andere door de steigers maar dat komt ook door de vele mensen die er foto’s maken en er filmen. Ik vind dat het is een kerk rustig en vredig moet zijn, zodat je je er thuis kan voelen. Alsof je in het huis van je vader bent. De buitenkant zorgt ervoor dat het gebouw een eigen gezicht heeft. De vele details die in de basiliek is verwerkt maakt het extra indrukwekkend. Het is een donker gebouw de kleur aan de buitenkant is grijs. Ook de binnenkant van het gebouw is donker. Op de begaande grond zijn er bijna geen ramen. De ramen zitten vooral in de torens. De kathedraal is 1 kleur gemaakt. Aan de buitenkant lijkt het gebouw veel groter dan van binnen. Omdat je binnen nog niet in alle torens kunt komen. En is er een groot deel afgesloten waar de toeristen ook niet kunnen komen. 6. Beoordeling: Ik vind het een heel mooi gebouw. Ik zou het wel willen zien als het af is. De details die in het gebouw verwerkt zijn vind ik zeer indrukwekkend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.