Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoek van Holland

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 2e klas vwo | 624 woorden
  • 24 mei 2006
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
15 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

de Pier bij de zee klein dorp

weinig inwoners meer zonuren stank overlast

gemeente Rotterdam duinen Nieuwe Waterweg

Hoek van Holland


Nieuwe Waterweg stank overlast Europoort

bijna iedereen kent elkaar Stena-Line Torpedoloods

weinig winkels sportverenigingen De Hoekstee




Hoek van Holland.

Als je van boven af op Hoek van Holland neerkijk, zie je een klein dorpje aan de Waterweg met een strand, zee en duinen. Hoek van Holland is dus een klein dorpje aan de Waterweg. Omdat het dorp zo klein is wonen er ook niet zo veel mensen, en dat maakt het juist zo leuk; bijna iedereen in het dorp kent elkaar. Daarom kan Hoek van Holland vaak heel gezellig zijn. Maar het is niet altijd leuk in Hoek van Holland, er zijn namelijk ook nadelen. Hoe leuk het in Hoek van Holland naar mijn mening is, kun je lezen in de onderstaande beschrijving.

Het is heel gezellig in Hoek van Holland, maar er zijn ook nadelen, het stinkt er regelmatig behoorlijk. Hoek van Holland ligt namelijk tegenover de Europoort (een groot industriegebied) dit is natuurlijk een nadeel.

Maar Hoek van Holland heeft ook een hele mooie wandelpier, en omdat de Waterweg begint in Hoek van Holland, komt veel scheepvaart langs die je dan vanaf de Pier kunt bekijken. Zoals onlangs de “Queen Mary”, een groot cruiseschip dat een tijdje geleden via de Nieuwe Waterweg de Noordzee op voer.
Hoek van Holland heeft niet zo’n hele grote haven, maar heeft daar wel een paar hele grote schepen in liggen. Zoals de Stena Discovery die twee keer per dag van Hoek van Holland naar het Engelse plaatsje Harwich vaart. De stank komt dus niet alleen door de Europoort aan de overkant van de Waterweg, maar ook door de vele schepen die door de Nieuwe Waterweg langs Hoek van Holland varen (je kunt het echt ruiken als de boot is aangekomen uit Engeland). Ook aan de hoeveelheid auto’s die je ineens langs ziet rijden is te merken dat de boot er weer is (vooral veel vrachtwagens). Hoek van Holland is echt, niet alleen door de vrachtwagens, een hele drukke plaats. Vooral in de zomer, want dan willen veel mensen naar de zee. Soms staat de hele Maasdijk (de toegangsweg naar Hoek van Holland) van het begin tot aan het eind helemaal vast. Als die mensen er dan eenmaal zijn moeten ze al hun zware spullen (meestal door de drukte nog een heel eind) nog naar het strand toe sjouwen.






Ik ben daarom blij dat ik in Hoek van Holland woon. Want wat wil je nog meer? je hebt in Hoek van Holland strand heel dichtbij; een behoorlijk groot bos en je kan lekker op de Pier (eventueel vissend) naar boten kijken. Daarbij heeft Hoek van Holland een groot aantal sportverenigingen en dingen om te doen, zoals: twee voetbalverenigingen, een tennisvereniging, een volleybalvereniging, een schiettent (gewone boog, kruisboog en geweer) en een scouting.
Ook voor oudere mensen zijn er genoeg leuke dingen om te doen zoals: biljarten en kaarten. Een groot aantal activiteiten wordt georganiseerd in het buurthuis De Hoekstee.
Er is dus voor oud en jong genoeg te doen in Hoek van Holland.
Helaas valt het aantal winkels een beetje tegen. Ik weet dat het een klein dorp is maar het winkelaanbod is heel klein.
Ook een school voor het Voortgezet Onderwijs zoals het isw in ’s-Gravenzande ontbreekt.
Hoek van Holland zal in de komende tijd erg veranderen door de huidige woningbouw. Ook op plaatsen waar dat echt heel erg jammer is, vlak bij de pier bijvoorbeeld wordt er een grasveld opgeofferd voor een nieuwbouwwijk. Daardoor zal deze beschrijving over een jaar al helemaal niet meer kloppen. Desondanks is het heel leuk om in Hoek van Holland te wonen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.