Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • vmbo | 552 woorden
  • 11 mei 2005
  • 117 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
117 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Tijdens onze les Duits keken wij de film van Christiane F. De film werd ons aangeboden in vier delen van elk circa een half uur. Hier komt mijn verslag: Deel 1 Christiane heeft een vriendinnetje (Babsi) waarmee ze naar de disco Sound gaat. Sound is hun 2de huis waar ze drugs nemen. Wat Christiane dan ook gaat doen. Zij moet spugen en loopt naar buiten waar ze Detlef ontmoet, die tegen haar zegt dat ze niet aan die troep moet beginnen. Ze gaat met Detlef mee naar huis. Detlef woont bij zijn vriend Alex. Alex is er heel slecht aan toe omdat hij Heroïne spuit. De volgende dag, als Christiane naar Sound gaat, probeert ze groot te lijken door hoge hakken aan te trekken. Christiane is bijna nooit thuis omdat ze alles van haar moeder mag. Klaus (de vriend van haar moeder) daar mag Chrisitane niet zo veel van, waardoor de relatie tussen Klaus en Christiane slecht is. Dan ziet ze dat Detlef een tatoeage heeft die hij zelf heeft gemaakt. Als ze dan thuiskomt maakt ze dat zelf ook met een scherpe punt met een doek inkt erom heen. De moeder ziet dat en vindt dat goed omdat Christiane er toch zelf mee moet lopen. Deel 2 Als ze er achter komt dat Detlef Heroïne gebruikt schrikt ze en wordt boos op hem. Ze verbreekt hun relatie op dat moment niet, omdat zij hem wil helpen. Als ze op het concert van David Bowie is gebruikt ze softdrugs en gaat blowen. Op de terugweg naar huis gaat ze met Detlef en Alex mee. Detlef wil het niet omdat ze in de auto Heroïne spuiten. Zij gaat wel wat heroïne snuiven en later ook spuiten. Detlef vraagt haar waarom ze die troep ging gebruikten. Christiane wou weten hoe Detlef zich voelde. Dan gaan ze naar het huis van Alex, waar ze blijft slapen. Het huis van Alex is rommelig en smerig.
Deel 3 Als ze de volgende dag weer naar het station gaat, komt ze Babsi weer tegen, die helemaal smerig is. Christiane neemt Babsi meer naar huis om eten te geven en in bad te stoppen en haar nieuwe kleren van zichzelf te geven. Als Christiane de volgende dag jarig is, verft ze haar haar rood. Zij gaat naar Bahnhof Zoo met een stuk taart aan Detlef te geven. Zij gaat naar de WC om te spuiten. Iemand pakt haar spuit af en spuit bij hem zelf in. Deel 4 Als Christiane thuis in de badkamer gaat spuiten, valt ze neer en vindt haar moeder haar op de grond. Dan moet ze van haar moeder thuis afkicken, samen met Detlef. Ze spugen dan alles onder en trekken de behang van de muur af. Als ze dan zijn afgekickt gaan ze weer naar het station en de disco Sound. Hun vrienden vinden het knap dat ze zijn afgekickt. Maar ze gaan dan toch weer drugs kopen om te gebruiken, omdat ze erbij willen horen. Christiane gaat ook een man aftrekken om aan geld te komen om drugs te kopen. Dan hoort ze, dat Babsi is overleden aan een overdosis drugs en neemt zelf een dubbele hoeveelheid drugs om de dood van Babsi te verwerken. 10 jaar later is ze afgekickt en neemt ze alleen af en toe nog een snuifje of een spuitje.

REACTIES

I.

I.

de alex moet zijn axel

18 jaar geleden

J.

J.

Detlev is met een V

15 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)"