Hygiene

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 268 woorden
  • 1 december 2004
  • 68 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
68 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De Hygiëne slaat door Meters lange rekken met alleen maar shampoo, badschuim, douche- gel, enz. en van elk product of merk zijn er talloze soorten van te vinden. Gezichtreinigende gel voor de droge huid, de gemengde huid, de vette huid, de gerimpelde huid, het houdt niet op! Onnodig zeg ik. Volgens mij slaan veel mensen tegenwoordig een beetje door als het om hygiëne gaat. Het kan allemaal schoner dan schoon. En daar hebben de mensen dan ook graag wat voor over. Toch zijn de prijzen zijn niet normaal hoog! De cosmeticabedrijven vinden het geweldig, mensen blijven en gaan steeds meer dure merken kopen, omdat ze denken dat ze dan nog hygiënischer worden. Ook worden alle verzorgende producten gelijk gekoppeld aan de reinigende producten. ‘Want na een douche- of reinigingsgel moet je wel gelijk een “vocht-in-brengende-crème” gebruiken’. Zo wordt er nog meer geld bij de consumenten los getrokken. Natuurlijk is op je hygiëne letten wel belangrijk, maar ik vind het overdreven om dure merken te kopen terwijl er goedkopere alternatieven zijn. Als deze trend nog veel langer door gaat dan gaat er steeds meer natuurlijk schoon van de mens verloren, zeker als het gaat om make-up, misschien zien we in de toekomst alleen nog maar dik gepoederde gezichten, in plaats van simpele, maar prachtige natuurlijke gezichten. Zo zijn rimpeltjes in het gezicht toch eigenlijk iets prachtigs? Een teken van veel levenservaring. Kortom, de hygiëne slaat wat mij betreft een beetje door en dat is niet nodig. Het kost veel en gaat steeds meer geld kosten en een mooi naturel gezicht mag niet verdwijnen.

REACTIES

G.

G.

je moet meer algemeen doen en niet ik vind dat...........................................................................................

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.