Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kunstautobiografie

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Kunstautobiografie door een scholier
  • 4e klas havo | 543 woorden
  • 25 oktober 2004
  • 81 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
81 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kunstautobiografie CKV-1 1. Wat is je vroegste herinnering op het gebied van kunst? Mijn eerste herinnering op gebied van kunst is een museumbezoek aan het museum de Wieger in Deurne. Ik was toen 4 jaar oud en ben er daarna nog meerdere keren geweest. Nu vind ik het niet meer zo leuk. Kunst vind ik niet meer zo interessant. 2. Deze culturele ervaringen heb ik opgedaan: • Film: Alladin, The Scorpion King, The Perfect Storm, The Matrix - Reloaded - Revolutions, Fahrenheit 9/11, Lord of the Rings, Harry Potter etc etc • Boek: Veel boeken van Carry Slee en veel lijsterboeken. Verder nog wat andere boeken waarvan ik de schrijver niet meer weet. • Pop – of jazzconcert: Ik speel zelf in een band dus al meerdere optredens meegemaakt; Di-rect ,Grad Damen, Golden Earring, Inwtine, Do, Pinkpop 2002, Cult en Tumult 2003, New Generation Rockshow, Kinderbandfestival, Himmelrock 2004, Plu op ’t plein etc etc. • Klassiek Concert: The Mooche, Kamerconcert • Televisie Programma: Discovery, NGC • Cabaret: De Vliegende Panters. • Toneelstuk: Op de basisschool in Deurne deden we elke vrijdag een eigen toneelopvoering • Musical: Zelf opgevoerde musical in groep 8. • Dansvoorstelling: Poertwa Liessel • Opera: (nog) geen behoefte aan dus ook nog nooit bezocht • Kerkbezoek: Regelmatig • Museum: Afrika museum, De Wieger, Daf Museum, Louvre (Frankrijk), Santre Pompidou, Oorlogsmuseum Overloon, Prehistorisch Museum Eindhoven etc etc. 3. Welke van de bovengenoemde culturele ervaringen sprak je het meeste aan? Waarom? Concerten, zelf met de band optreden. Dat vind ik echt het leukst. Gewoon de kick om op het podium te staan. Op de tweede plaats komt dan Cabaret, daarom ga ik dit jaar voor school ook naar Droog Brood, cabaret voorstelling in de schouwburg in Eindhoven (hier volgt dan nog een verslag van).
4. Welke culturele activiteiten wil je de komende anderhalf jaar het liefst ondernemen? Zoiezo nog een paar bioscoopbezoeken, verder nog naar musea en misschien concerten. In de werkweek naar Berlijn bezoeken we ook een paar culturele activiteiten; Dans/toneel + Musea. Ik hoop ook dat ik nog een keer een bezoek breng aan een klassiek concert of een opera. 5. Welke vakgebieden in de kunst spreken je aan en welke minder? Maak hiervan een top 10 1. Popmuziek
2. Film
3. Fotografie
4. Design1
5. Architectuur
6. Beeldende kunst
7. Dans
8. Toneel
9. Klassieke Muziek
10. Literatuur 6. Misschien bespeel je zelf een instrument of heb je wel eens een rol in een toneelstuk gespeeld. Op welke van de vakterreinen uit de vorige vraag ben je zelf actief of actief geweest? Ik ben zelf drummer. Ik speel al ongeveer 11 jaar waarvan 8 jaar in een band. We hebben regelmatig optredens in Eindhoven en omgeving. Ik heb ook toneel gespeeld op de basisschool maar dit vond ik niet zo leuk, toneel spreekt me niet echt aan. Met de rest heb ik niet zoveel ervaring, behalve dan met Design; Ik maak soms gebruik van foto bewerkingsprogramma’s zoals bijv: Photoshop. 7. Geef jouw definitie van kunst en cultuur. Kunst is iets wat je maakt

Cultuur is kunst doorgeven 8. Beschrijf kort je verwachtingen voor het vak CKV-1 Ik heb in voorgaande jaren geen CKV gehad, dus ik had in het begin geen idee wat het vak precies inhield. Maar nu we een paar lessen hebben gehad heb ik wel een kleine indruk over wat het vak inhoudt. Het gaat vooral om de kunst in je omgeving, en hier meer van leren begrijpen. Dit dmv museum –kerk –concert bezoeken etc.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.