Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Veiligheid

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Brief door een scholier
  • 5e klas havo | 252 woorden
  • 20 april 2004
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
17 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ingezonden brief: Zwaarder straffen Rechters zijn de afgelopen 10 jaar harder gaan straffen voor hetzelfde misdrijf. In de afgelopen 15 jaar zijn er drie keer zoveel cellen bijgekomen. Dat betekent ook dat de criminaliteit in 15 jaar enorm is toegenomen. De zwaarste straf in Nederland, namelijk levenslang, word vaker opgelegd dan 10 jaar ervoor. Veel mensen hebben de indruk dat Nederland veel lichter straft dan andere landen. Een vergelijking van de strafmaat voor een bepaald misdrijf leidt ook makkelijk tot die conclusie. Ik ben het eens met dhr. M. Groenhuijsen (uit de A4 krant “Rechters straffen zwaarder”) over het feit dat langer straffen geen goede manier is om criminaliteit tegen te gaan. Want mensen komen uiteindelijk vrij en na 20 jaar is het mogelijk om gratie te vragen. Ik vind dat gevangenen naast gevangenisstraf ook onbetaald moeten werken in plaats van een langere gevangenisstraf. Maar zo streng als de Verenigde Staten willen we zeker ook niet. Alle landen hebben problemen met criminelen. Maar de mate van de straf verandert per land, omdat elk land andere grondrechten heeft. Ik vind dat de mensen in de Verenigde Staten geen echte waarde hebben. Criminelen worden daar een stuk harder aangepakt en zelfs doodgeschoten. Ook kan je de doodstraf worden opgelegd, door het deelnemen aan criminele activiteiten. Ik vind dat een onmenselijke straf. Ik ben van mening dat criminaliteit niet bestreden kan worden door het verlengen van gevangenisstraffen. Maar het ziet ernaar uit dat de overheid geen andere keus heeft dan zwaarder straffen, want elk jaar worden er meer misdrijven gepleegd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.